Claudiu Pavel vinde laptele produs la ferma familiei cu ajutorul a trei dozatoare amplasate în oraş şi are mare succes printre clienţi. Ferma familiei Pavel din satul Mănăstireni are peste 50 de bovine, iar până în vara anului trecut, tot laptele produs era vândut către procesatorii din zonă. Fiul soţilor Pavel a urmărit însă un reportaj cu dozatoarele de lapte amplasate prin oraşele mari şi s-a decis să încerce şi el. În scurt timp şi-a dat seama că a făcut o alegere bună.
„Fiecare aparat vinde cam 100 de litri zilnic. În prima lună aparatul a mers pe minus, până s-a obişnuit lumea cu el. Până la dozatoare, vindeam laptele la procesatorii din zona, la un preţ maxim de 1 leu pe litru. La aparate preţul este de 2,5 lei“, a spus încântat Claudiu Pavel. Fermierul şi-a cumpărat primul dozator în luna august a anului trecut. Aparatul a costat 10.000 de euro şi a fost importat din Italia. Claudiu speră să poata amortiza investiţia în maximum doi ani.
Deoarece vânzările au depăşit aşteptările tânărului, familia Pavel a decis să mai achiziţioneze încă două astfel de dozatoare. „În fiecare locaţie mi-am făcut o idee asupra vânzărilor şi încerc să alimentez în aşa fel încât să am cât mai puţin retur“, a adăugat el. Pentru a nu ieşi în pierdere, la fiecare aparat trebuie să se vândă peste 70 de litri zilnic. Pe lângă amortizarea achiziţiei, acest mod de desfacere a laptelui mai presupune cheltuieli cu transportul mărfii, igienizarea aparatului, chiria spaţiului ocupat şi avizarea aparatelor în sine.
Citeste mai mult in Adevarul.
„Fiecare aparat vinde cam 100 de litri zilnic. În prima lună aparatul a mers pe minus, până s-a obişnuit lumea cu el. Până la dozatoare, vindeam laptele la procesatorii din zona, la un preţ maxim de 1 leu pe litru. La aparate preţul este de 2,5 lei“, a spus încântat Claudiu Pavel. Fermierul şi-a cumpărat primul dozator în luna august a anului trecut. Aparatul a costat 10.000 de euro şi a fost importat din Italia. Claudiu speră să poata amortiza investiţia în maximum doi ani.
Deoarece vânzările au depăşit aşteptările tânărului, familia Pavel a decis să mai achiziţioneze încă două astfel de dozatoare. „În fiecare locaţie mi-am făcut o idee asupra vânzărilor şi încerc să alimentez în aşa fel încât să am cât mai puţin retur“, a adăugat el. Pentru a nu ieşi în pierdere, la fiecare aparat trebuie să se vândă peste 70 de litri zilnic. Pe lângă amortizarea achiziţiei, acest mod de desfacere a laptelui mai presupune cheltuieli cu transportul mărfii, igienizarea aparatului, chiria spaţiului ocupat şi avizarea aparatelor în sine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Adevarul.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News