Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adevărul: Bătaie pentru un loc de pepenar la Cluj


Zeci de producători şi vânzători de pepeni au stat la coadă pentru abonament pentru vânzarea mărfii pe spaţiul public. Aproximativ 100 de persoane din Dăbuleni şi Bechet au asaltat ghişeele Primăriei pentru obţinerea dreptului de a-şi vinde pepenii în oraş, scrie ziarul Adevărul.
Oamenii sunt nemulţumiţi de numărul limitat de amplasamente pentru vânzarea pe stradă a pepenilor, pus la dispoziţie de Primărie. „De 20-25 de ani vin la Cluj cu pepeni. Sper să prind şi eu un loc, că joi, cel târziu vineri vin cu marfa“, declară Bulgar Oprea, unul dintre producătorii de pepeni veniţi la Cluj din Dăbuleni.

„Sunt unii care iau şi câte 20 de abonamente. În felul ăsta nu o să ne ajungă la toţi“, se plânge agricultorul.

„Dacă nu ne dau autorizaţie, îmi dau foc aici, în faţa Primăriei. Noi din banii ăştia câltigaţi vara trăim un an întreg, spune Dorel Dincă, tot din Dăbuleni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

2,5 pepenari pe loc

Reprezentanţii Primăriei spun că în fiecare an pun la dispoziţia pepenarilor tot mai multe locuri de desfacere, însă niciodată nu reuşesc să mulţumească pe toată lumea. „Anul acesta avem până acum 205 cereri, unele depuse încă din primăvară. Regula este primul venit-primul servit, astfel că vor exista şi oameni lăsaţi pe dinafară”, spune Iulia Perşa, şeful Biroului mass-media din Primărie.

Anul acesta municipalitatea a pus la dispoziţia persoanelor fizice, dar şi firmelor care doresc să vândă pepeni în plină stradă 81 de amplasamente, în 21 de zone din oraş.

„Sunt cu 12 amplasamente în plus faţă de anul trecut”, a mai precizat Iulia Perşa. Pepenarii care vor să vândă în aceste condiţii, pot plăti abonamente pentru spaţii de dimensiuni cuprinse între 6 şi 20 de metri pătraţi. Cei care nu mai prind un loc din cele puse la dispoziţie de primărie, mai pot apela la spaţiile private.

„Şi pentru amplasamentele de pe terenurile private tot Primăria trebuie să-şi dea acordul, dacă se pretează la astfel de activităţi”, declară Iulia Perşa. Până acum au fost depuse şi şase astfel de cereri pentru amplasamente pe terenuri private. Abonamentele primite de pepenari sunt pe maximum patru luni. Aceştia vor plăti 1, 56 de lei pe metrul pătrat, pe zi.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016