Medicii nutritionisti atrag atentia ca, in ultima vreme, E-urile au inceput sa dispara de pe etichetele produselor alimentare, dar nu si din continutul acestora. Producatorii de alimente au apelat la un mic artificiu. Astfel, mult criticatele E-uri au fost inlocuite cu denumirile chimice corespunzatoare.
"In ultimele luni, de cand consumatorii au inceput sa constientizeze problema aditivilor alimentari si sa fie mai atenti atunci cand cumpara un produs, E-urile au inceput sa dispara de pe etichetele alimentare. Producatorii inlocuiesc acum E-urile cu denumirea chimica a respectivei substante continute in produs", atentioneaza prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
Mai exact, pe eticheta unui produs care pana acum avea scris, spre exemplu, E 102, acum poate sa apara mentionat numai tartrazina, consumatorul fiind indus in eroare. Producatorii se bazeaza pe inabilitatea consumatorului de a face corelatia intre codul E-ului si denumirea substantei, subliniaza specialistul.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) spune ca a observat aceasta practica, insa, potrivit reprezentantilor institutiei, ea este legala.
Dintre cele peste 350 de E-uri admise in Romania, cele mai utilizate si nocive sunt E 102 (tartrazina), E 110 (colorant galben portocaliu), E120 (rosu carmin), E122 (azorubina - colorant rosu), E132 (albastru brilliant), E 150 (caramel). Din categoria edulcolorantilor, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi aminteste E 951 (aspartam), E 952 (ciclamat), E954 (zaharina), E 955 (sucraloza).
"In ultimele luni, de cand consumatorii au inceput sa constientizeze problema aditivilor alimentari si sa fie mai atenti atunci cand cumpara un produs, E-urile au inceput sa dispara de pe etichetele alimentare. Producatorii inlocuiesc acum E-urile cu denumirea chimica a respectivei substante continute in produs", atentioneaza prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.
Mai exact, pe eticheta unui produs care pana acum avea scris, spre exemplu, E 102, acum poate sa apara mentionat numai tartrazina, consumatorul fiind indus in eroare. Producatorii se bazeaza pe inabilitatea consumatorului de a face corelatia intre codul E-ului si denumirea substantei, subliniaza specialistul.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) spune ca a observat aceasta practica, insa, potrivit reprezentantilor institutiei, ea este legala.
Dintre cele peste 350 de E-uri admise in Romania, cele mai utilizate si nocive sunt E 102 (tartrazina), E 110 (colorant galben portocaliu), E120 (rosu carmin), E122 (azorubina - colorant rosu), E132 (albastru brilliant), E 150 (caramel). Din categoria edulcolorantilor, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi aminteste E 951 (aspartam), E 952 (ciclamat), E954 (zaharina), E 955 (sucraloza).
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News