Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ponta: Principalele provocari vor fi reprezentate de siguranta energetica si de siguranta alimentara
Principalele provocari vor fi reprezentate de siguranta energetica si de siguranta alimentara, a declarat premierul Victor Ponta, in cadrul deschiderii celei de 29-a sesiuni a Conferintei Regionale pentru Europa si Asia Centrala a FAO. Seful Executivul a subliniat rolul pe care Romania si-l asuma in stabilirea unor strategii si solutii in domeniul agriculturii si al energiei.
“Liderii politici europeni si la nivel mondial sunt cu totii de acord ca principalele provocari vor fi reprezentate de siguranta energetica si de siguranta alimentara, insa constat ca se vorbeste si se fac foarte multe lucruri pentru energie insa, in domeniul alimentatiei, al cresterii agriculturii, inca nu este suficienta vointa politica, inca nu sunt suficiente proiecte si cred ca rolul acestei conferinte este si acela de a atrage atentia decidentilor politici ca omenirea are un viitor, daca gasim impreuna raspunsul la aceasta esentiala intrebare. Vreau doar sa adaug ca România incearca sa-si aduca contributia la aceste dezbateri pe plan regional si mondial, ca suntem profund implicati in ceea ce inseamna politica europeana in domeniu - de altfel, comisarul european, domnul Ciolos, este un fost ministru al agriculturii in România, si munca domniei sale este reflectata in noile politici agricole ale Europei - dar cred ca Europa are responsabilitatea de a oferi solutii si pentru cei care nu sunt partea Uniunii Europene, de a oferi solutii general aplicabile pentru ca siguranta alimentara sa fie un drept al tuturor locuitorilor planetei, nu doar al celor care traiesc in tari dezvoltate sau in tari bogate”, a subliniat Victor Ponta.
Premierul este de parere ca tara noastra a reusit sa atinga un echilibru in ceea ce priveste corelarea nevoilor de propria productie de produse agricole si de alimentatie si a amintit de succesul inregistrat anul trecut prin majorarea exporturilor.
“Mai vreau doar sa adaug ca astazi va aflati intr-o tara care a avut nevoie de 20 de ani, din 1994 pâna anul acesta, pentru a reusi sa isi echilibreze nevoile de consum cu propria productie de produse agricole si de alimentatie. Este prima data, in 2013, dupa 20 de ani, când România a exportat mai multe alimente decât a importat si cred ca modelul de dezvoltare in cadrul european si national poate constitui in mod sigur un mod de schimb de idei si de experiente care sa fie in beneficiul tuturor”, a mai precizat seful Executivului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Romania a exportat in 2013 produse agroalimentare in valoare totala de 5.098,1 mil. euro, cu 1.183,2 mil. euro mai mult fata de anul precedent (plus 30,2%), in timp ce importurile, in suma de 4.773,2 mil. euro, au depasit cu doar 2,4% valoarea inregistrata in anul 2012.Raportat la anul anterior, livrarile intracomunitare s-au majorat cu 10,9%, iar exporturile in tari terte au crescut cu 72,4%.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi