Adrian Oros: La AFIR am gasit coafeze si militieni
Publicat la data de 14 Ian. 2020 in:
Stiri Conform ministrului Agriculturii, Adrian Oros, in cadrul AFIR lucreaza mai multe coafeze si mai multi militieni. Acesta a aratat ca urmeaza o reducere a personalului.
"Suntem intr-un proces de evaluare a intregului personal din Ministerul Agriculturii si a institutiilor din subordine si, in opinia noastra, cel putin 15% din aceste posturi vor fi reduse. Sunt locuri unde procentul va fi mai mare, dar si locuri unde va trebui sa angajam oameni, unde capacitatea lor administrativa este scazuta. In aparatul propriu avem 708 angajati, iar in total, la toate institutiile si agentiile din subordine, avem 14.239 de angajati. La AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale – n.r.) au fost zeci si sute de transferuri de la entitati private, fara concurs, foarte multi dintre angajati neavand nicio legatura cu activitatea care trebuia desfasurata. Am gasit si coafeze si tot felul de <<specialisti>> angajati si multi militieni, transferati de la firme private, cazuri de meserii mai putin obisnuite pentru activitatea in AFIR. Toate aceste detasari au incetat de la 1 ianuarie 2020”, a spus Oros.
Potrivit acestuia, la Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura (ANPA) este cel mai mare „dezastru”, fiind primite cereri de despagubiri pentru pagube produse pestilor in zone unde se cultiva rapita.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
"Discutia cu cormoranul nu a fost intamplatoare, am primit spre plata, dar nu am semnat, documente de despagubiri pentru pagube produse in piscicultura de cormorani. Legislatia europeana permite despagubiri, dar am constatat ca cifrele sunt foarte mari. Suspicionam ca trebuiau fie despagubite doar anumite entitati cu sume foarte mari. Unii cereau despagubiri pentru cantitati de peste, pierderi pe 2019, mai mari decat productia vanduta in ultimii 5 ani. E putin probabil sa ai o asemenea pierdere. E corpul de control acolo si verifica. Avem harti satelitare si dovezi ca unii beneficiari ai programelor de despagubiri nu au avut peste pentru ca nu au avut apa, ei cultivau rapita, orez si raportau pierderi la peste”, a explicat Oros.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.