ADS: Licitatie cu strigare pentru peste 10.000 de hectare de teren agricol
Publicat la data de 29 Aug. 2022 in:
Stiri Agentia Domeniilor Statului scoate la licitatie cu strigare peste 10.000 de hectare de teren agricol in mai multe judete ale tarii.
Pentru prima data in doi ani, o suprafata considerabila de teren din proprietatea statului este scoata la licitatie. George Sava, directorul general adjunct al Agentiei Domeniilor Statului, a anuntat ca peste 10.000 de hectare, situate in mai multe zone ale tarii, sunt scoase la licitatie cu strigare.
"Suprafetele vor fi in toate zonele tarii, acolo unde terenurile sunt libere de contract. Unele nu au fost adjudecate in anii anteriori si nu s-a mai facut nimic, adica noi incercam sa le scoatem la licitatie dupa doi ani. Sunt undeva 10.000-12.000 de hectare pe care le avem in vedere, care treptat-treptat reintra pe procedura de licitatie.
In acelasi timp pregatim si -Tanarul Fermier- pentru ca este o mare solicitare pe zona aceasta, sa vedem cat de mult putem sa acoperim, ca si procedura este mai stufoasa acolo. Procedurile acestea s-au facut de acum 3 ani de zile numai ca din pacate ele nu au fost aduse la cunostinta publicului larg", a declarat George Sava pentru Agrointeligenta-Agrointel.ro.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Printre cele 10.000 de hectare se afla terenuri arabile, vii, livezi si suprafete neproductive - drumuri, canale sau zone forestiere.
"Nu sunt numai suprafete arabile, sunt terenuri de diverse categorii. Avem prima data terenuri arabile, avem vii, livezi, avem terenurile neproductive, pentru ca sunt drumuri sau canal. In momentul in care demaram licitatia noi scoatem terenurile pe care le avem libere de contract.
Sunt si suprafete forestiere pentru ca fost si impadurite la un moment dat. Dar vom incerca cumva in prima vara sa le putem da impreuna, adica unde este terenul arabil trebuie sa iei si zona de drum agricol sa zicem. Daca nu vom reusit probabil dupa aceea vom decide sa le dam pe categorii", a sustinut seful ADS.
In ceea ce priveste data exacta a licitatiei, aceasta va fi anuntata de saptamana viitoare. De asemenea, directorul general adjunct al ADS le-a dezvaluit feremierilor cum ar trebui sa se pregateasca pentru licitatia cu strigare.
"In primul rand trebuie sa urmareasca
site-ul nostru, unde vom afisa intentia de a concesiona. Dupa aceea fermierii trebuie sa achizitioneze caietul de sarcini de la sediul ADS, intr-un termen pe care noi il vom anunta.
Urmeaza depunerea actelor cerute in caietul de sarcini, achitarea garantiei de participare la licitatie, verificarea documentelor de catre noi iar aici vom da ocazia fermierilor sa completeze in 48 de ore dosarul, organizarea propriu-zisa a licitatiei care se va desfasura la sediul ADS si adjudecarea licitatiei. Aceasta se stabileste in functie de fermierul care ofera redeventa cea mai mare", a declarat George Sava.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>