Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Am scazut costurile cu hartia

afir-am-scazut-costurile-cu-hartia

AFIR anunta ca prin eforturile active privind digitalizarea s-au facut economii si s-au redus costurile cu hartia si imprimarea anumitor documente.


Dupa ce in anul 2019 AFIR a avut costuri cu hartia de aproximativ 436.000 de lei, pentru urmatorii doi ani cumulati, AFIR a scazut costurile pentru hartie, reusind sa ajunga la costuri de aproximativ 400.000 de lei in total pentru 2020 si 2021. Astfel, in fiecare din anii 2020 si 2021, a fost economisit peste 50% din volumul de hartie consumat in 2019.
 
Totodata, AFIR a realizat economii considerabile si in ceea ce priveste costul de tiparire a documentelor. In acest sens, in 2019, pentru tonere si servicii de intretinere a imprimantelor din toate structurile agentiei s-au cheltuit 1,38 milioane de lei, iar, pentru anii 2020 si 2021, AFIR a avut costuri de 1,42 milioane de lei, economisind in fiecare din acesti doi ani aproximativ jumatate din valoarea cheltuita in 2019, cu o medie anuala de 0,7 milioane de lei costuri de tiparire in 2020 si una similara in 2021.
 
In ceea ce priveste consumul de hartie in AFIR, in 2019 acesta era de 12 milioane de pagini. In 2020, odata cu venirea pandemiei si cu cresterea nivelului de digitalizare, consumul de hartie a scazut la 7,9 milioane de pagini, cu o economie de 4,1 milioane de pagini.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, de la inceputul lui 2021 si pana in prezent, AFIR a utilizat si mai putine pagini decat in 2020, respectiv 5,4 milioane, inregistrand o economie semnificativa de 2,5 milioane de pagini fata de anul precedent.
 
In total, in anii 2020 si 2021, AFIR a economisit peste 6,5 milioane de pagini prin digitalizare.
 
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale este printre primele institutii in care procesul de digitalizare a fost implementat cu succes si a devenit in foarte scurt timp un exemplu de buna practica la nivel national si european, se precizeaza in comunicatul institutiei.
 
Depunerea cererilor de finantare de solicitantii de fonduri europene disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020 (PNDR 2020) se realizeaza online, dar au fost implementate si alte module aferente tuturor etapelor procedurale specifice proiectelor finantate de AFIR, cum ar fi achizitii online pentru proiectele contractate sau depunere online a cererilor de plata pentru rambursare.
 
De asemenea, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a implementat si solicita utilizarea semnaturii electronice in relatia cu solicitantii si beneficiarii PNDR 2020.
 
Directorul general al AFIR, Mihai Moraru, a explicat ca institutia se concentreaza in prezent pe construirea unor instrumente digitale suplimentare care sa ii sprijine pe beneficiarii agentiei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016