AFIR are un nou director general
Publicat la data de 15 Iun. 2020 in:
Stiri Noul director general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) este Mihai-Liviu Moraru.
Adrian Chesnoiu a fost inlocuit din functia de director al AFIR de Mihai-Liviu Moraru. Noul conducator al institutiei si-a preluat rolul din data de 9 iunie, conform Ordinului MADR nr. 1843/R/2020.
Acesta lucreaza in agentie de 14 ani, inca din perioada de implementare a Programului SAPARD.
"Mihai-Liviu Moraru are o experienta de 14 ani in ceea ce priveste implementarea tehnica si financiara a Programelor Nationale de Dezvoltare Rurala, fiind parte a echipei agentiei inca din perioada de implementare a Programului SAPARD. In acest interval a parcurs toate etapele profesionale, de la inspector debutant, la momentul angajarii in agentie in anul 2016, consilier, sef serviciu si ulterior, director al Oficiului Judetean Suceava", anunta AFIR intr-un comunicat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Mihai-Liviu Moraru are 37 de ani si este nascut in Vatra Dornei.
"Avem in fata o perioada deosebit de complicata in ceea ce priveste derularea Programului National de Dezvoltare Rurala si a activitatii agentiei. Ma refer atat la aigurarea absorbtiei fondurilor disponibile din alocarea pe care am avut-o in perioada 2014 – 2020, cat si la optimizarea activitatilor administrative si procedurale pentru a asigura o tranzitie eficienta catre noua perioada de programare financiara. Sunt constient ca performanta noastra din aceasta perioada va asigura dezvoltarea institutionala ulterioara si va reafirma calitatea si responsabilitatea muncii pe care AFIR le-a dovedit in repetate randuri", a declarat Mihai-Liviu Moraru, directorul general al AFIR.
El a absolvit Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti – Facultatea de Horticultura si Arhitectura Peisagera, cu specializarea inginer diplomat. Are, de asemenea, un masterat in Management in Agroturism si Alimentatie Publica.
"Am inceput deja o analiza a intregii activitati din punct de vedere al stadiului implementarii PNDR 2020 si al procedurilor de lucru si voi initia o serie de actiuni concrete pentru imbunatatirea relatiilor cu beneficiarii si cu solicitantii de fonduri europene. Experienta de 14 ani in Agentie o voi pune in folosul beneficiarilor PNDR 2020 si pentru construirea unui program consistent, corelat cu nevoile reale din urmatoarea perioada, specifice agriculturii si dezvoltarii economice a Romaniei", a mai precizat Mihai-Liviu Moraru.
Chesnoiu fusese numit in decembrie 2019, prin delegare, la conducerea Bancii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultura, Floricultura, Plante Aromatice si Medicinale Buzau, de catre actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, despre care Adrian Chesnoiu spunea ca i-a ”delegat o sarcina ce excede fisei sale de post”. Masura a iscat controverse la acea vreme deoarece Chesnoiu ocupa postul cercetatorului Costel Vanatoru, care fusese demis.
"Din pacate, mandatul meu este in conformitate cu ordinul domnului ministru Adrian Oros, care mi-a delegat o sarcina ce excede fisei mele de post: sa coordonez asa-zisa scriere a unei strategii, care nu ma vizeaza nici personal, nici profesional. Eu am venit astazi la Buzau sa pun in aplicare acest ordin, conducerea Bancii este demisa, deci, domnul director, care a indeplinit pana ieri functia de director – domnul profesor Costel Vanatoru – a fost demis, prin ordin de ministru, iar, din perspectiva aceasta, activitatea institutiei este blocata in mod efectiv, pentru ca nu are nimeni acolo calitatea de ordonator de credite, Ministerul nu si-a delegat membru in consiliul de administratie, consiliul de administratie nu poate functiona fara conducere executiva a acestei banci de gene, care este bogatia unei natii, in toata lumea civilizata si eu nu am venit decat sa constat ca acesti oameni minunati, buni romani, au facut ceva minunat pentru patria lor si, din pacate, s-a luat o decizie pentru care nu pot sa va dau eu explicatii, oportunitatea acestei decizii sa v-o exprime cel care a dispus in consecinta – adica ministrul agriculturii", a declarat in decembrie fostul director general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Organizarea afacerii cu raci
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene meteorologice deosebite – furtuni, inundatii etc.) Toate aceste fenomene au o actiune negativa asupra activitatii dumneavoastra si este bine sa va protejati... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
Afaceri de viitor in agricultura
Afacerile in agricultura s-au dovedit a fi profitabile pe termen lung indiferent de suprafata de teren disponibila. Cu doar cateva sute de euro poti incepe o afacere care sa te ajute sa iti suplimentezi veniturile si sa te dezvolti catre un business stralucit.... citeste mai mult>>
Planificarea afacerii cu lavanda
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de calitatea semintelor. Diferenta in ceea ce priveste investitia intr-o cultura de lavanda o face si detinerea unui teren agricol.... citeste mai mult>>