Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR are un nou director general

afir-are-un-nou-director-general

Noul director general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) este Mihai-Liviu Moraru.


Adrian Chesnoiu a fost inlocuit din functia de director al AFIR de Mihai-Liviu Moraru. Noul conducator al institutiei si-a preluat rolul din data de 9 iunie, conform Ordinului MADR nr. 1843/R/2020.
 
Acesta lucreaza in agentie de 14 ani, inca din perioada de implementare a Programului SAPARD.
 
"Mihai-Liviu Moraru are o experienta de 14 ani in ceea ce priveste implementarea tehnica si financiara a Programelor Nationale de Dezvoltare Rurala, fiind parte a echipei agentiei inca din perioada de implementare a Programului SAPARD. In acest interval a parcurs toate etapele profesionale, de la inspector debutant, la momentul angajarii in agentie in anul 2016, consilier, sef serviciu si ulterior, director al Oficiului Judetean Suceava", anunta AFIR intr-un comunicat.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Mihai-Liviu Moraru are 37 de ani si este nascut in Vatra Dornei.
 
"Avem in fata o perioada deosebit de complicata in ceea ce priveste derularea Programului National de Dezvoltare Rurala si a activitatii agentiei. Ma refer atat la aigurarea absorbtiei fondurilor disponibile din alocarea pe care am avut-o in perioada 2014 – 2020, cat si la optimizarea activitatilor administrative si procedurale pentru a asigura o tranzitie eficienta catre noua perioada de programare financiara. Sunt constient ca performanta noastra din aceasta perioada va asigura dezvoltarea institutionala ulterioara si va reafirma calitatea si responsabilitatea muncii pe care AFIR le-a dovedit in repetate randuri", a declarat Mihai-Liviu Moraru, directorul general al AFIR.
 
El a absolvit Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti – Facultatea de Horticultura si Arhitectura Peisagera, cu specializarea inginer diplomat. Are, de asemenea, un masterat in Management in Agroturism si Alimentatie Publica.
 
"Am inceput deja o analiza a intregii activitati din punct de vedere al stadiului implementarii PNDR 2020 si al procedurilor de lucru si voi initia o serie de actiuni concrete pentru imbunatatirea relatiilor cu beneficiarii si cu solicitantii de fonduri europene. Experienta de 14 ani in Agentie o voi pune in folosul beneficiarilor PNDR 2020 si pentru construirea unui program consistent, corelat cu nevoile reale din urmatoarea perioada, specifice agriculturii si dezvoltarii economice a Romaniei", a mai precizat Mihai-Liviu Moraru.
 
Chesnoiu fusese numit in decembrie 2019, prin delegare, la conducerea Bancii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultura, Floricultura, Plante Aromatice si Medicinale Buzau, de catre actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros, despre care Adrian Chesnoiu spunea ca i-a ”delegat o sarcina ce excede fisei sale de post”. Masura a iscat controverse la acea vreme deoarece Chesnoiu ocupa postul cercetatorului Costel Vanatoru, care fusese demis.
 
"Din pacate, mandatul meu este in conformitate cu ordinul domnului ministru Adrian Oros, care mi-a delegat o sarcina ce excede fisei mele de post: sa coordonez asa-zisa scriere a unei strategii, care nu ma vizeaza nici personal, nici profesional. Eu am venit astazi la Buzau sa pun in aplicare acest ordin, conducerea Bancii este demisa, deci, domnul director, care a indeplinit pana ieri functia de director – domnul profesor Costel Vanatoru – a fost demis, prin ordin de ministru, iar, din perspectiva aceasta, activitatea institutiei este blocata in mod efectiv, pentru ca nu are nimeni acolo calitatea de ordonator de credite, Ministerul nu si-a delegat membru in consiliul de administratie, consiliul de administratie nu poate functiona fara conducere executiva a acestei banci de gene, care este bogatia unei natii, in toata lumea civilizata si eu nu am venit decat sa constat ca acesti oameni minunati, buni romani, au facut ceva minunat pentru patria lor si, din pacate, s-a luat o decizie pentru care nu pot sa va dau eu explicatii, oportunitatea acestei decizii sa v-o exprime cel care a dispus in consecinta – adica ministrul agriculturii", a declarat in decembrie fostul director general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016