Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Gradul de absorbtie al fondurilor europene va fi de 93%

afir-gradul-de-absorbtie-al-fondurilor-europene-va-fi-de-93

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Dorin Dumitru Opreanu, a estimat ca gradul de absorbtie al fondurilor europene va fi in procent de 93% la incheierea exercitiului financiar. Acesta a avut o sedinta cu ministrul Agriculturii pentru a analiza fondurile europene destinate dezvoltarii rurale.


Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a avut o intalnire de lucru cu personalul de conducere al AFIR la nivel central, regional si judetean, potrivit unui comunicat MADR.
 
In cadrul intalnirii s-a dezvoltat analiza implementarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, realizarea tintelor previzionate pentru anul financiar 2021 - 2022, care se va incheia la data de 15 octombrie anul acesta. 
 
De asemenea, s-a discutat si despre identificarea problemelor care apar in procesul de accesare a fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala. Pentru fiecare oficiu judetean si centru regional al AFIR s-a evaluat punctual modalitatea de accelerare a absorbtiei fondurilor europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Eu am incredere foarte mare in aceasta structura, pe care o stiu bine din perspectiva functionarii, vreau sa lucram impreuna si sa avem aceleasi rezultate bune, la dumneavoastra este munca efectiva pe care trebuie sa o realizati in materializarea misiunii pe care o aveti fiecare in parte si toti deopotriva", a declarat ministrul Petre Daea in deschiderea sedintei.
 
In acest sens, directorul general al AFIR a estimat ca gradul de absorbtie al fondurilor europene va ajunge la 93% la incheierea exercitiului financiar.
 
"Cifrele sunt cartea voastra de vizita, iar prin munca si efortul depus ati reusit sa va mobilizati. Iata ca unii dintre voi au rezultate foarte bune, in timp ce la alte centre regionale se simte nevoia de a creste implicarea si ritmul de lucru pentru a atinge cel putin tintele de absorbtie stabilite pentru acest an", a afirmat Petre Daea, felicitand structurile teritoriale ale AFIR care au atins un grad ridicat de realizare pentru rezultatele obtinute.
 
Printre cele discutate, s-a semnalat situatia beneficiarilor de achizitii publice in accesarea fondurilor europene. S-a subliniat faptul ca sunt necesare demersuri pentru fluidizarea etapelor parcurse pana la atribuirea contractelor. 
 
De asemenea, printre alte dificultati intampinate de catre beneficiarii PNDR se numara si imposibilitatea accesarii de credite in conditii avantajoase, astfel s-au stabilit intalniri cu reprezentantii principalelor banci comerciale pentru discutii aplicate, imposibilitatea finalizarii proiectelor din cauza cresterii costurilor materialelor de constructii, precum si deficitul de personal.
 
In cadrul discutiei, Petre Daea a fost prezent alaturi de secretarul de stat, Sorin Moise, directorul general adjunct al Directiei Generale Dezvoltare Rurala, Bogdan Dumitrescu, si directorul general AFIR, Dorin Opreanu. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016