Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR prelungeste sesiunea de primire a proiectelor grupurilor de producatori

afir-prelungeste-sesiunea-de-primire-a-proiectelor-grupurilor-de-producatori

Agentia a anuntat prelungirea sesiunii de depunere a proiectelor de investitii prin intermediul submasurilor 9.1 „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol” si 9.1a „Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul pomicol” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, pana la data de 30 decembrie 2016, ora 16.00.


Aceste doua submasuri din cadrul PNDR 2020 au fost deschise pentru prima data in acest an. Alocarea bugetara stabilita pentru sesiunea 2016 este de 7,1 milioane de euro, impartita astfel: 4,9 milioane de euro pentru sectorul agricol si 2,2 milioane de euro pentru sectorul pomicol.
 
Valoarea maxima a sprijinului acordat in cadrul submasurilor 9.1 si respectiv 9.1a este de maximum 100.000 euro/ an, pe o perioada de maximum 5 ani de la data infiintarii grupului de producatori. Intensitatea sprijinului public acordat este de 100% nerambursabil.
 
Scopul finantarilor acordate prin aceste submasuri il constituie incurajarea infiintarii si sustinerea functionarii administrative a grupurilor de producatori din sectorul agricol sau in cel pomicol, recunoscute in conformitate cu prevederile legislatiei nationale in vigoare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, se urmareste imbunatatirea competitivitatii producatorilor primari printr-o mai buna integrare a acestora in lantul agroalimentar prin intermediul schemelor de calitate, prin cresterea valorii adaugate a produselor agricole.  
 
Toti cei interesati sa depuna proiecte pentru infiintarea grupurilor de producatori, atat in sectorul agricol, cat si in cel pomicol, pot consulta gratuit pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info,  Ghidul Solicitantului aferent sM 9.1 si sM 9.1a.
 
Beneficiarii eligibili pentru acest tip de finantare acordata prin PNDR 2020 sunt grupurile de producatori din sectorul agricol si pomicol recunoscute oficial de MADR (inainte de solicitarea sprijinului, dar dupa 1 ianuarie 2014), conform legislatiei nationale in vigoare, care au ca scop principal valorificarea in comun a produselor agricole, care deservesc interesele membrilor prin investitiile prevazute in proiect si care se incadreaza ca IMM.
 
Sprijinul financiar se acorda in baza unui Plan de Afaceri prezentat de catre solicitant, care trebuie sa detalieze activitatile planificate ale grupului privind:
- adaptarea productiei si produselor producatorilor care sunt membri ai acestor grupuri la cerintele pietei;
- introducerea in comun a produselor pe piata, inclusiv pregatirea pentru vanzare, centralizarea vanzarilor si aprovizionarea cumparatorilor en gros;
- stabiliriea unor norme comune privind informarea asupra productiei, acordand o atentie deosebita recoltarii si disponibilitatii;
- alte activitati care pot fi desfasurate de catre grupurile de producatori, cum ar fi dezvoltarea competentelor in materie de exploatare si de comercializare, precum si organizarea si facilitarea proceselor de inovare.
 
Planul de afaceri trebuie sa includa minimum un obiectiv aferent activitatilor mentionate anterior. In cazul nerespectarii planului de afaceri, se recupereaza sprijinul, proportional cu obiectivele nerealizate.
 
De asemenea, pentru sectorul pomicol, investitiile prevazute in planul de afaceri vor fi efectuate in Unitati Administrativ Teritoriale prezente in anexa din Cadrul National de Implementare aferenta Subprogramului Tematic Pomicol, cu exceptia celor legate de cultura de capsuni in sere si solarii, pepiniere.
 
Rata sprijinului public nerambursabil acordat va fi de 100% din cuantumul sprijinului şi nu poate sa depaseasca 10% (in anul I), 8% (in anul II), 6% (in anul III), 5% (in anul IV), 4% (in anul V), din valoarea productiei comercializate (VPC) in primii cinci ani de la recunoastere, sau suma maxima de 100.000 euro/ an.
 
Sprijinul este forfetar, degresiv, platit in maximum 5 transe anuale, pentru o perioada care nu poate depasi 5 ani de la data la care grupul de producatori a fost recunoscut.
 
In cadrul submasurilor sM 9.1 si 9.1a sunt eligibile cheltuielile rezultate din infiintarea si functionarea grupurilor de producatori, prevazute in planul de afaceri, necesare pentru atingerea obiectivelor propuse. Ambele submasuri au aplicabilitate la nivelul intregului teritoriu al Romaniei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton