Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR pune la bataie 112 milioane de euro pentru investitii in procesarea si marketingul produselor agricole si pomicole

afir-pune-la-bataie-112-milioane-de-euro-pentru-investitii-in-procesarea-si-marketingul-produselor-agricole-si-pomicole

Luni a fost lansata prima sesiune pentru depunerea proiectelor in cadrul a doua submasuri ce asigura finantari nerambursabile in aceste domenii.


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a deschis luni, 10 iulie, prima sesiune din anul 2017 pentru depunerea proiectelor de investitii in procesarea si marketingul produselor agricole si a celor din sectorul pomicol, fondurile totale disponibile fiind de 112 milioane de euro.
 
Sesiunea pentru submasurile 4.2 si 4.2a — Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole/pomicole se va desfasura in perioada 10 iulie, ora 9:00 — 30 septembrie, ora 16:00.
 
Fondurile alocate in aceasta sesiune pentru submasura 4.2 se ridica la 100 de milioane euro. Din acestea, 40 de milioane sunt destinati investitiilor in dezvoltarea si modernizarea unor capacitati de procesare a produselor agricole si 60 de milioane euro pentru crearea de noi unitati de procesare a produselor agricole.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Pragul minim pentru Sm 4.2 este de 15 puncte, iar pragurile de calitate pornesc de la 45 de puncte in perioada 10 — 31 iulie, apoi 30 de puncte in luna august si 15 puncte in luna septembrie.
 
Pentru investitii in procesarea produselor pomicole prin submasura 4.2a, in sesiunea din 2017 sunt alocati 12 milioane euro, iar pragul minim este de 10 puncte. Primul prag de calitate, aferent perioade 10 — 30 iulie este de 40 puncte. Pragul de calitate pentru luna august va fi de 25 puncte, iar cel pentru luna septembrie de 10 puncte.
„Pentru a putea beneficia pe deplin de oportunitatile pe care le ofera activitatea agricola, este nevoie ca pe langa productie sa existe si procesare. Aceste submasuri vin sa finanteze acea parte din lantul economic de care Romania are poate cea mai mare nevoie, si anume procesarea — crearea de produse cu valoare adaugata, atat de necesare cresterii economice sustenabile. Este momentul ca tara noastra sa nu mai fie o furnizoare exclusiva de materie prima, ieftina, ci sa ofere produse agroindustriale finite care sa aduca plus valoare si implicit cresterea contributiei sectorului agricol la Produsul Intern Brut”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian — Ionut Chesnoiu.
 
Pentru aceasta sesiune, plafonul maxim de depunere a proiectelor este de 200% fata de suma anuala alocata fiecarei submasuri, iar depunerea proiectelor in cadrul sesiunii anuale se opreste la termenul limita prevazut sau inainte de acest termen, daca valoarea publica totala a proiectelor depuse cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate ajunge la 200% (excluzand valoarea publica totala a proiectelor retrase).
 
Aceasta prevedere nu se aplica in primele 5 zile calendaristice ale sesiunii si ale etapelor de depunere, cand sesiunea va ramane deschisa indiferent daca suma alocata este epuizata.
 
Parte din Subprogramul Pomicol, SubMasura 4.2a — Procesarea produselor Pomicole sprijina financiar investitiile in unitatile care proceseaza materie prima provenita din sectorul pomicol, prin realizarea de constructii destinate unei etape sau intregului flux tehnologic (colectare-depozitare—sortare-conditionare-procesare-comercializare). Sunt, de asemenea, finantate investitiile in infrastructura interna si utilitati, precum si bransamente si racorduri necesare proiectelor, sisteme de supraveghere video pentru activitatea propusa prin proiect etc. In plus, sumbasura finanteaza investitiile in unitati mobile de procesare.
 
Beneficiari eligibili sunt intreprinderi individuale si familiale, persoanele fizice autorizate si persoanele juridice (societati comerciale), inclusiv grupurile de producatori.
 
Rata sprijinului public nerambursabil este de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri si forme asociative si 40% pentru Intreprinderi Mari. In functie de obiectivele propuse prin proiect si de tipul beneficiarului, sumele care pot fi accesate se incadreaza intre 600.000 si 1,5 milioane euro.
 
De asemenea, 100 milioane euro sunt alocati pentru acest an submasurii 4.2 — Sprijin pentru investitii in procesarea /marketingul produselor din sectorul agricol. Aceste fonduri sunt destinate, de exemplu, investitiilor care au ca scop constructia, extinderea, modernizarea si dotarea cladirilor unitatilor de procesare sau constructii destinate unei etape sau intregului flux tehnologic.
 
Nu in ultimul rand, sunt finantate investitii in producerea si comercializarea produselor vinicole propuse de solicitantii care nu figureaza in Registrul Plantatiilor Viticole cu Declaratia de productie si/sau cu Declaratia de stocuri produse vinicole.
 
Beneficiarii submasurii — persoane fizice autorizate, societati comerciale, cooperative agricole — pot obtine o rata a sprijinului public nerambursabil de maximum 50% din totalul cheltuielilor eligibile. Astfel, pentru un proiect se pot obtine pana la 2,5 milioane de euro, in functie de tipul beneficiarului si investitia propusa.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016