Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricola Bacău estimează pentru acest an afaceri de 253 mil. lei


Producătorul de preparate şi carne de pasăre Agricola Internaţional din Bacău estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 253 milioane lei, în scădere cu circa 6% comparativ cu nivelul de 270 milioane lei obţinut în 2008, ca urmare a externalizării unor activităţi.

Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau, a declarat pentru Mediafax:

În ce priveşte anul 2009, previzionăm o cifră de afaceri de 253 milioane lei. Acest nivel reprezintă o scădere, ca urmare a externalizării unor activităţi precum departamentul de întreţinere şi reparaţii şi activitatea de producţie a ouălor pentru consum, care a fost transferată către Avicola Lumina Constanţa


Agricola Bacău a achiziţionat anul trecut pachetul majoritar al societăţii Avicola Lumina Constanţa.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Potrivit lui Horoi, la nivelul grupului de firme Agricola Bacău (care cuprinde companiile Agricola Internaţional, Avicola Lumina Constanţa, Salbac Dry Salami, Aicbac, Suinprod, Conagra, Europrod, Agriconstruct, Comcereal, Bac Print) cifra de afaceri înregistrată anul trecut a fost de 383 milioane lei, iar pentru acest an este estimată o valoare în avans cu aproximativ 5%, la 402 milioane lei. "Mizăm pe această valoare în contextul în care estimăm o restrângere a activităţilor de construcţii, iar una dintre firmele din grup - Agriconstruct - are acest obiect principal de activitate", a spus Horoi.

Agricola Internaţional a investit anul trecut 10 milioane de euro în modernizarea abatorului de păsări, din care 2 milioane de euro din fonduri SAPARD. Modernizarea a constat în creşterea capacităţii de sacrificare de la 6.000 de pui/oră la 8.000 de pui/oră, pentru o producţie anuală de circa 35.000 de tone în viu.

În contextul economic actual, grupul Agricola Bacău va recurge la îngheţarea salariilor şi la restructurări de personal, pentru reducerea costurilor, potrivit preşedintelui grupului. "Vom reduce numărul de angajaţi, în cea mai mare parte prin externalizarea unor activităţi specializate. Mai precis, vom externaliza serviciile de întreţinere şi reparaţii ale grupului către companii specializate în domeniu. Am restrâns şi în 2008 numărul de salariaţi din Agricola Internaţional ca urmare a restructurării activităţii de producere a ouălor pentru consum în Bacău şi transferarea acesteia la Avicola Lumina", a afirmat Horoi. El a arătat că, dacă la sfârşitul anului trecut grupul Agricola Bacău avea 2.386 salariaţi, până la sfârşitul primului trimestru al acestui an va avea 2.193 de angajaţi.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016