Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Salamul de Sibiu Agricola Bacau a depasit 42% cota de piata
În perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011, salamul de Sibiu Agricola Bacău a atins o cotă de piaţă de 42,1% din punct de vedere valoric (39% în volum) pe segmentul de salam de Sibiu comercializat în România (conform MEMRB România).
Potrivit unui comunicat al companiei, în luna decembrie, Salbac SA, companie parte a grupului Agricola Bacău a înregistrat o creştere totală de 27% a volumelor de mezeluri şi specialităţi vândute şi un plus de 31% în valoarea vânzărilor.
„Salamul de Sibiu este lider de piaţă în segmentul său şi continuă să crească uşor, mai ales în condiţiile în care piaţa a scăzut anul trecut, crenvurştii Agricola Bacău au înregistrat în 2010 creşteri ale vânzărilor de 49% în volum (de 6-7 ori mai mult decât ritmul pieţei), iar salamurile fierte afumate au înregistrat creşteri de 15% - dublu faţă de piaţă”, precizează Angelica Şmil, director la Salbac SA.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Grupa salamurilor crude uscate de la Agricola Bacău a înregistrat cele mai mari creşteri în 2010, respectiv + 47% în volum, pe o piaţă care a scăzut cu câteva procente. Agricola Bacău deţine în 2010 o cotă de piaţă valorică de 11,7% în categoria crude uscate.
Sortimentul cu cea mai mare notorietate, salamul de Sibiu Agricola Bacău, a avut în anul 2010 o evoluţie crescătoare de la lună la lună, consolidându-şi la final de an poziţia de lider în total segment salam Sibiu comercializat pe piaţa din România (poziţie adjudecată în iunie 2009), cu o cotă de piaţă valorică de 42%, detaşat faţă de ceilalţi producători.
„Pentru anul 2011, ne-am planificat creşteri ale vânzărilor de 18%. Ne vom focusa în continuare pe Salamul de Sibiu şi grupa de crenvurşti, vom lansa câteva mezeluri crude uscate noi pentru HoReCa şi vitrinele asistate. Avem în vedere şi câteva investiţii absolut necesare – aproximativ 2 mil. lei - demararea unui proiect de extindere cu încă 3 tunele de afumare, pentru Salamul de Sibiu, pe care anul acesta ne-am propus să îl şi exportăm, în condiţiile în care se va ridica restricţia impusă de UE la carnea de porc”, spune Şmil.
„De asemenea, intenţionăm să extindem cât mai mult, pe verticală, implementarea sistemului de management al performanţei, deoarece sistemul de motivare a angajaţilor îşi arată deja roadele”, a mai precizat directorul Salbac.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura