Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Evaziunea fiscala in industria carnii se mentine ridicata, in ciuda scaderii TVA

evaziunea-fiscala-in-industria-carnii-se-mentine-ridicata-in-ciuda-scaderii-tva

La acest moment, evaziunea se mentine intre 25 si 35 la suta existand inca tentatia de a se vinde carne „la negru”.


Evaziunea fiscala in sectorul carnii se mentine undeva la 25-35% si, chiar daca nu mai este o tentatie atat de mare sa se vanda la negru asa cum era cu TVA de 24%, reflexele mai vechi sunt inca inradacinate, a declarat Radu Timis, antreprenorul care controleaza grupul Cris-Tim.
 
„Se simte inca reducerea TVA la alimente la 9%. Nu stiu ce s-ar fi intamplat cu produsele in piata, avand in vedere aceasta marire a pretului materiei prime. TVA a salvat piata si o salveaza in continuare. Daca s-ar reveni la TVA de 24%, ar fi un dezastru pentru ca exista inca evaziune fiscala”, spune Timis.
 
Grupul Cris-Tim este format din mai multe companii: Recunostinta Prod-Com care administreaza fabrica de mezeluri de la Filipestii de Padure, Eco-Ferm care opereaza divizia de productie si procesare a laptelui, Impex Cristim care reprezinta divizia de preparate şi reţeaua de magazine şi Cris-tim2Prodcom.
 
Cristim Prodcom inregistreaza rezultatele distributiei de produse din carne si lapte. In total, grupul controlat de Radu Timis are peste 2.000 de angajati.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online  Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in CD-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Pe segmentul de mezeluri grupul are in portofoliu brandurile Cris-Tim si Matache Macelaru, iar pe lactate Radu Timis a dezvoltat brandul Mandruta.
 
Radu Timis spune ca vanzarile producatorului de mezeluri si lactate s-au incadrat in primele sapte luni in bugetul propus, care prevede o crestere de 15% in volum fata de perioada similara a anului trecut. Avansul a continuat si in lunile iulie si august.
Pe de alta parte, cresterea consumului de la nivel international, in special in Asia, a determinat cresterea pretului la carnea de porc in carcasa, care a ajuns chiar si la 7 lei pe kilogram, iar atunci acest lucru are impact asupra businessului, a precizat Radu Timis.
 
La acest lucru s-a adaugat faptul ca procesatorii nu vin cu efective care sa acopere cererea. Cu toate acestea, in lunile iunie, iulie si august, consumul de mezeluri a fost in crestere cu 8% in volum.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Grebla mica aplicata la coasa ca sa aseze in brazda granele cosite. ...

Produse chimice utilizate in sectorul agricol pentru combaterea daunatorilor. Contin ingrediente bi ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016