Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Producatori din industria carnii reactioneaza in urma clasificarii produselor in carne procesata in categoria factorilor cancerigeni

producatori-din-industria-carnii-reactioneaza-in-urma-clasificarii-produselor-in-carne-procesata-in-categoria-factorilor-cancerigeni

Vladimir Manastireanu, director executiv al Asociatiei Romane a Carnii spune ca produsele din carne si carnea rosie, in general, nu pot fi cancerigene decat daca sunt consumate in exces si sunt tratate cu anumite substante chimice.


Organizatia Mondiala a Sanatatii a plasat carnea procesata, asa cum este cea folosita in crenvursti, in sunca si in mezeluri , in general, in grupul 1 de risc, alaturi de tutun, azbest si gazele de esapament rezultate de la motoarele diesel.
 
Totodata, carnea rosie, categorie in care este inclusa carnea de vita, miel/oaie/berbec si porc, a fost introdusa in grupa de risc 2, fiind clasificata drept carcinogen probabil. Pe aceasta lista se mai afla substante precum glifosatul, un erbicid cancerigen.
 
Cum era si firesc, producatorii romani din industria carnii au reactionat imediat, primul fiind Vladimir Manastireanu, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii. Acesta a declarat ca „nu poti sa incriminezi carnea rosie si preparatele din carne ca fiind responsabile de cancer. Cancerul apare din concurenta mai multor factori printre care si cei alimentari. Daca vorbim strict de carne, un consum zilnic de cantitati excesive de carne sau de produse din carne poate produce cancer si cand spun excesiv ma refer la doua kilograme de salam picant pe care il mananci in fiecare zi timp indelungat. Condimentele picante pot determina iritatii ale tubului digestiv si impreuna cu alte cauze pot sa provoace si cancer. Potentialul cancerigen al unui preparat poate fi pus pe seama unei carni care este tratata cu diverse substante chimice si care trece de controlul sanitar-veterinar sau a unui preparat care nu a respectat reteta, cum a fost cazul fructelor venite din Turcia contaminate cu pesticide. Insa, repet, nu putem pune strict in spinarea carnii rosii si a preparatelor din carne aceasta problema, pentru ca organismul uman isi ia proteina cea mai valoroasa in primul rand din carne, din lapte si abia dupa aceea din legume si fructe. Cancerul are cauze multiple printre care si alimentatia poate fi o cauza”.
Manastireanu a mai  aratatca industria de preparate din carne din Romania nu mai foloseste in exces aditivi si stabilizatori pentru aceste produse, toate ingredientele folosite fiind filtrate si aprobate de Comisia Europeana, iar procesatorii se orienteaza tot mai mult catre gustul produselor traditionale romanesti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


CD-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de CD-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei CD-ul "Propriul meu plan de afaceri" iti...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Industria de preparate din carne din Romania, cel putin in ultimii 10 ani, nu mai foloseste in exces aditivi si stabilizatori, ci foloseste doar ingredientele aprobate de Uniunea Europeana, iar produsele contin foarte multa carne si conservanti naturali. Nu stiu care este cauza aparitiei acestui studiu, dar daca ne uitam in istorie mai multe alimente au fost declarate daunatoare si potential cancerigene, respectiv cartoful, painea chiar si legumele si fructele, la un moment dat. Industria romaneasca a devenit foarte responsabila in ultimul timp tocmai pentru ca exista orientarea consumului catre produse traditionale. Ori daca ne uitam la un produs traditional, facut in casa, o toba de exemplu, mai mult de o saptamana, cel mult doua, nu poti sa o pastrezi pentru ca se strica”, a mai explicat Manastireanu.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Producatori din industria carnii reactioneaza in urma clasificarii produselor in carne procesata in categoria factorilor cancerigeni
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
Contiu Adrian spune: As dori sa cultiv pentru casă
26 Mai 2019 18:28:31
Raspunde la intrebare
Daniel Cotofan spune: Avocado trebuie tuns? A crescut la înălțime de un metru
11 Mai 2019 09:32:57
Raspunde la intrebare
Ionică Simona Elena spune: Bună ziua ! Cum pot să intru în posesia a 4 scrofițe în jur de 30 Kg și care este pretul final la cele 4 scrofițe. Cum pot să intru în posesia lor? Va multumesc
10 Mai 2019 13:31:33
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Partea exteriorara a florii. ...

Amestec de culoare inchisa, uscata, degajand miros. Este format din materie organica descompusa. Fab ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016