Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agricultura, de la vorbe la fapte
Importanţa agriculturii în economia românească nu poate fi pusă la îndoială de nimeni, aşa că, subiectul este intens exploatat de politicienii care-şi doresc o îmbunătăţire a imaginii în ochii electoratului. Pedeliştii, de exemplu, par a fi făcut o obsesie din salvarea agriculturii, ca domeniu economic de maximă importanţă pentru toţi românii. Şi cum agricultură fără irigaţii nu se poate, ei au vorbit, în mai multe rînduri, despre cum ar trebui rezolvată problema.
Irigaţiile înseamnă totul pentru agricultură Deputatul Cezar Preda, chiar şi în campania pentru alegerile locale, din vara anului trecut, atunci cînd a candidat, fără succes, la fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean, susţinea că irigaţiile înseamnă totul pentru agricultură, mai ales că vremea devine, de la an la an, tot mai secetoasă. În toamnă, la parlamentare, dacă ne mai aducem bine aminte, a făcut vorbire despre canalul Siret-Bărăgan, ca despre soluţia salvatoare pentru agricultorii judeţului. Mai nou, el a declarat că, la Buzău, sistemele de irigaţii, atîtea cîte au mai rămas, funcţionează şi doritorii pot să-şi ia apa necesară, dacă se înscriu într-o asociaţie de udători.
De la vorbe la fapte e o cale anevoioasă La rîndul său, deputatul Valeriu Alecu, membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, nu s-a lăsat mai prejos, arătînd şi el, în mai multe rînduri, că fără apa din irigaţii recoltele nu pot fi decît cel mult de nivel mediu. Nici specialistul în proiecte edilitare al P.D.-L. Buzău, senatorul Viorel Constantinescu, nu are o părere diferită de a colegilor săi. El susţine că, vrem nu vrem, deşertificarea este un fenomen natural şi, pe cale de consecinţă, nevoia de apă în Bărăgan va fi tot mai mare. Trecerea de la vorbe la fapte, însă, pare a fi destul de anevoioasă, mai ales într-o perioadă în care încasările la buget se diminuează de la o zi la alta.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Citeste mai mult in Sansa Buzoiana
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News