Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura, de la vorbe la fapte

Tags: irigatii

Importanţa agriculturii în economia românească nu poate fi pusă la îndoială de nimeni, aşa că, subiectul este intens exploatat de politicienii care-şi doresc o îmbunătăţire a imaginii în ochii electoratului. Pedeliştii, de exemplu, par a fi făcut o obsesie din salvarea agriculturii, ca domeniu economic de maximă importanţă pentru toţi românii. Şi cum agricultură fără irigaţii nu se poate, ei au vorbit, în mai multe rînduri, despre cum ar trebui rezolvată problema.

Irigaţiile înseamnă totul pentru agricultură Deputatul Cezar Preda, chiar şi în campania pentru alegerile locale, din vara anului trecut, atunci cînd a candidat, fără succes, la fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean, susţinea că irigaţiile înseamnă totul pentru agricultură, mai ales că vremea devine, de la an la an, tot mai secetoasă. În toamnă, la parlamentare, dacă ne mai aducem bine aminte, a făcut vorbire despre canalul Siret-Bărăgan, ca despre soluţia salvatoare pentru agricultorii judeţului. Mai nou, el a declarat că, la Buzău, sistemele de irigaţii, atîtea cîte au mai rămas, funcţionează şi doritorii pot să-şi ia apa necesară, dacă se înscriu într-o asociaţie de udători.


De la vorbe la fapte e o cale anevoioasă La rîndul său, deputatul Valeriu Alecu, membru al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, nu s-a lăsat mai prejos, arătînd şi el, în mai multe rînduri, că fără apa din irigaţii recoltele nu pot fi decît cel mult de nivel mediu. Nici specialistul în proiecte edilitare al P.D.-L. Buzău, senatorul Viorel Constantinescu, nu are o părere diferită de a colegilor săi. El susţine că, vrem nu vrem, deşertificarea este un fenomen natural şi, pe cale de consecinţă, nevoia de apă în Bărăgan va fi tot mai mare. Trecerea de la vorbe la fapte, însă, pare a fi destul de anevoioasă, mai ales într-o perioadă în care încasările la buget se diminuează de la o zi la alta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


Citeste mai mult in Sansa Buzoiana
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016