Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agricultura ecologica se extinde in judetul Olt
Producatorii agricoli din judetul Olt furnizeaza anual, pe piata interna, aproximativ 1,4 milioane de oua ecologice, iar treptat, judetul Olt devine un furnizor de produse ecologice si pe piata plantelor medicinale, culturilor de camp si mierii de albine, anunta Agerpres.
Purtatorul de cuvant al Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala Olt, Maria Paval, a precizat ca fermierii din judet au anuntat incheierea unor contracte pentru producerea si comercializarea a 1,4 milioane de oua ecologice provenind de la doi producatori certificati in acest sens, respectiv de la ferma Cortina Bioprod din Curtisoara (1 milion de oua) si Veterinar Serv din Gradinari (400.000 de oua). In ferma din Curtisoara sunt crescute 4.000 de gaini, iar la Gradinari 2.000 de gaini, afacerile celor doi producatori extinzandu-se de la an la an.
Agricultura ecologica in judetul Olt nu inseamna doar cele doua ferme de gaini ouatoare, ci si aproape 1.500 de hectare cu plante medicinale, cereale, furaje, soia, macese. Mai precis, se cultiva ecologic aproape 300 de hectare cu fenicul, mazare, anason, lucerna, soia, porumb, grau, floarea soarelui. In anul doi de conversie la cultura ecologica se afla 185 de hectare cultivate cu aceleasi plante, iar in primul an de conversie sunt 1015 hectare de culturi agricole. In plus, au fost deja certificate drept ecologice si produsele apicole obtinute de la 31 de familii de albine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Maria Paval a explicat ca printre culturile aflate in primul an de conversie spre agricultura ecologica se numara o cultura de grau dur (cel mai bun pentru producerea pastelor fainoase) pe o suprafata de 526 de hectare, si o cultura de rapita, pe o suprafata de 300 hectare. Paval a explicat ca, anul acesta, mai sunt fermieri care vor sa infiinteze culturi ecologice, care au timp sa anunte acest lucru pana in luna iunie.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News