Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agrostar a discutat cu Comisia de Agricultura posibilitatea blocarii descentralizarii MAPDR


Federatia Agrostar impreuna cu reprezentantii sindicatelor din ADS, ANCA si ANARZ au discutat miercuri cu presedintele Comisiei pentru Agricultura a Camerei Deputatilor, Valeriu Tabara, si cu membrii comisiei respingerea proiectului de ordonanta de urgenta privind descentralizarea MAPDR.

Presedintele Agrostar, Niculae stefan, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca membrii Comisiei vor trimite o scrisoare premierului Emil Boc si ministrului agriculturii Ilie Sarbu in care isi vor exprima dezacordul fata de prevederile ordonantei de urgenta privind descentralizarea in agricultura.

"Descentralizarea in forma aprobata prin ordonanta de urgenta inseamna ruperea totala a relatiei dintre fermieri si cei care fac politicile agricole. Multi dintre membri Comisiei nu stiau ce efecte poate produce aceasta ordonanta. De pilda, majoritatea si-au exprimat dezacordul fata de desfiintarea ADS pentru ca si in alte tari statul are terenuri pe care il folosesc pentru a putea sa-si puna in practica politicile", a declarat Stefan.

El a metionat ca institutiile din subordinea Ministerului Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) ar trebui reunite in Camerele Agricole, care sa nu fie subordonate politic, ci sa fie conduse de agricultori.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Federatia Agrostar impreuna cu reprezentantii sindicatelor din Agentia Domeniilor Statului (ADS), Agentia Nationala de Consultanta Agricola (ANCA) si Agentia Nationala de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ) au solicitat sprijinul pentru respingerea acestui proiect, avand in vedere consecintele dezastruoase asupra unui sector agricol aproape de pragul falimentului", se arata intr-un comunicat al Agrostar.

Federatia Agrostar anunta recent ca, daca Guvernul Romaniei si Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) refuza dialogul cu partenerii si nu accepta blocarea descentralizarii si reorganizarii Administratiei Agricole, va declansa actiuni sindicale de protest la nivel national. De asemenea, sindicalistii de la Agrostar vor picheta sediul Ministerului Agriculturii si al Guvernului si vor organiza un mars de protest in Bucuresti.

Ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu, declara anterior, la Palatul Victoria, ca ADS este una dintre structurile care vor fi desfiintate, urmand ca atributiile acesteia sa fie transferate primariilor. ADS este institutia care realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol, constituite conform Legii 15/1990, dar si concesionarea terenurilor agricole, proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati.

Potrivit unui comunicat remis de MAPDR in luna martie, descentralizarea MAPDR vizeaza infiintarea Camerelor Agricole in fiecare comuna din tara si transferul derularii platilor nationale de la nivel central la nivel judetean/local, precum si gruparea structurilor teritoriale in jurul Inspectiei Publice in Agricultura, acestea urmand sa preia atributiile si personalul Agentiei Nationale de Consultanta Agricola (ANCA).

In plus, descentralizarea MAPDR va include si reorganizarea Agentiei Nationale pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (ANARZ) in Oficiul National pentru Identificarea, Inregistrarea, Reproductia si Selectia Animalelor si Cota de Lapte, cu 42 de oficii judetene cu personalitate juridica.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016