Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agrostar: Peste jumătate din suprafaţa arabilă a României va fi afectată de secetă în 2009


Presedintele federatiei Agrostar, Niculae Stefan, a declarat ca aproape patru milioane de hectare din cele sapte milioane de hectare arabile ale Romaniei vor fi afectate in aceasta vara de seceta ce va incepe la sfarsitul lunii mai.
Agrostar anunta seceta pentru jumatate din suprafata arabila Potrivit lui Stefan, cele mai afectate zone vor fi cele din sudul tarii, estul Moldovei si Dobrogea, informeaza NewsIn.

"Perioada de seceta va incepe la sfarsitul lunii mai, se va manifesta pana in luna august si va afecta majoritatea culturilor din tara", a spus presedintele federatiei Agrostar.

Acesta a adaugat ca seceta, cumulata cu lipsa ingrasamintelor, ar putea duce la o pierdere a productiei de peste 30% la cereale si la principalele culturi de primavara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


"Cam toate cerealele vor fi afectate, deoarece sunt chiar in faza de spicuire. Speram sa nu pierdem mai mult de 10%, insa corelat cu lipsa de ingrasaminte se va ajunge la pierderi de pana la 30% din productie. Vor fi afectate si culturi precum floarea-soarelui, porumb si sfecla de zahar."

El a mai spus ca soiurile nu au mai fost imbunatatite de multa vreme, astfel incat samanta sa fie adaptata la seceta.

Stefan a adaugat ca nu sunt solutii reale pentru a impiedica efectele secetei deoarece sistemul de irigatii al Romaniei este aproape "inexistent".

Potrivit presedintelui Agrostar, in 2009 pot fi irigate doar 300.000 de hectare, in conditiile in care se cultiva pe un total de pana la cinci milioane de hectare.

Acesta a mentionat ca efecte negative vor aparea si asupra efectivelor de animale din cauza lipsei furajelor. "Vor fi efecte destul de importante in privinta furajelor, deoarece in conditii de seceta nu se vor putea produce si ne putem astepta, la fel ca in 2007, la lichidarea unor mari efective de animale", a mai spus Niculae.

Totodata, Niculae Stefan a adaugat ca primele efecte ale secetei se vor resimti in buzunarul agricultorului, la recoltarea graului si orzului, cand se va simti diminuarea productiei. De asemenea, el a mai spus ca, in conditiile in care pretul cerealelor va fi mic, taranii vor avea parte de un dezastru ce nu va putea fi controlat.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat recent ca temperatura va oscila puternic in mai, cu valori de pana la 30 de grade Celsius ziua si pana la -5 grade Celsius noaptea, in timp ce in iunie-august sunt asteptate calduri peste limitele normale.

Seceta va fi resimtita cel mai puternic in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si estul Moldovei, mai arata datele ANM prezentate cu ocazia Zilei Internationale a Meteorologiei.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016