Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agrostar: Zilnic intră în România zeci de mii de tone de legume ilegal


Zilnic in Romania intra zeci de mii de tone de legume nefiscalizate, a declarat presedintele Federatiei Agrostar, Niculae Stefan, care a mentionat ca cere urgent Executivului sa ia masuri pentru pedepsirea celor care incalca legea.
“In tara intra zeci de mii de tone de legume ilegal, cu stiinta autoritatilor, la preturi de circa 1 leu/kilogram, care ajung in hipermarketuri la peste 4 lei/kilogram. Asa ca nu producatorii agricoli creeaza evaziunea fiscala, ci procesatorii, comerciantii si hipermarketurile, motiv pentru care cerem Guvernului sa vina cu masuri clare pentru pedepsirea acestora. De asemenea, cerem Guvernului un ministru competent pentru Agricultura si achitarea subventiilor restante”, a precizat Niculae Stefan, citat de NewsIn.

Circa 1.000 de agricultori, membri ai Federatiei Agrostar si ai altor asociatii din domeniu, protesteaza in momentul transmiterii acestei stiri in fata Guvernului, nemultumiti de situatia in care se afla in prezent agricultura din Romania.

Initial, Agrostar a anuntat ca la protest vor lua parte circa 3.500 de agricultori. O parte dintre agricultorii prezenti la protest au format in fata Guvernului o hora, unde l-au invitat si pe premierul Emil Boc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

“Il invitam pe domnul premier la o hora cu noi, sa danseze aici cu noi si sa fie calcat in picioate de calusari”, a spus un agricultor, prezent la protest.

Acestia au venit cu fluiere si striga “Hotii”,”Demisia” (conducerii MADR-n.r.). Pe pancarte au scris “Stop evaziunea din agricultura”, “SOS agricultura”, “Aceleasi subventii ca si fermierii din UE”, “Vrem respectarea legilor sau plecati”, “Vrem morotina de agricultura la pret european”. “Una dintre cele mai importante cereri ale noastre este reducerea pretului la agricultura folosita in agricultura, la jumatate, adica in loc de 5 lei sa platim 2,5 lei.

O alta solicitare importanta este achitarea tuturor restantelor la subventiile pentru anul 2009 si crearea de masuri specifice pentru combaterea evaziunii fiscale. Daca nu se rezolva aceste cereri, nu raspundem de ceea ce vom face in continuare”, a declarat presedintele Agrostar, Stefan Niculae. Pe rand, reprezentantii agricultorilor s-au plans de diferentele in ceea ce priveste subventiilor acordate in agricultura, comparativ cu cele din alte state europene.

Ei cer egalizarea nivelului subventiilor din toate sectoarele agriculturii cu cele din alte state din Uniunea Europeana. Totodata, agricultorii mai vor punerea in functiune a sistemului national de irigatii si gasirea solutiilor de sustinere a irigatiilor din Romania.

Liderul Agrostar declara luni ca va solicita premierului Emil Boc demiterea intregii conduceri a Ministerului Agriculturii “care nu a putut in cinci luni sa creeze politici clare de scoatere a sectorului din criza”.

De asemenea, Stefan a acuzat oficialii ministerului de resort ca nu au elaborat, pana in prezent, cadrul legal pentru ajutoarele de stat ce pot fi acordate pana in 2013. Agricultorii au adus cu ei sase tractoare. Fermierii vor protesta in fata Guvernului pana la ora 14.00.

Alaturi de membrii Agrostar sunt si agricultori inscrisi in Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Romania, ai Ligii Utilizatorilor de Apa din Romania, din Patronatul Crescatorilor de Porci, cat si din Asociatia producatorilor de produse bio.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016