Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutoarele de minimis alocate fermierilor afectati de criza s-au putea dubla

ajutoarele-de-minimis-alocate-fermierilor-afectati-de-criza-s-au-putea-dubla

Masura a fost dezbatuta de ministrii agriculturii din tarile UE, reuniti la zilele trecute la Luxemburg, fiind sustinuta si de Achim Irimescu.


Achim Iirimescu, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participatla Luxemburg, la Consiliul Uniunii Europene pentru Agricultura si Pescuit.
 
Cel mai important si dezbatut subiect aflat pe ordinea de zi a vizat situatia pietei si masurile de sprijin pentru domeniile afectate de criza (lapte, carne de porc, legume-fructe), ca urmare a embargoului prelungit impus de Federatia Rusa fata de statele membre UE, situatia internationala, etc.
 
Ministrul Irimescu s-a raliat pozitiei manifestate de mai multi ministri ai agriculturii, subliniind necesitatea alocarii de noi fonduri din bugetul UE si solicitand introducerea de masuri care sa produca efecte reale, respectiv acordarea unei noi scheme de ajutor exceptional pentru acoperirea partiala a pierderilor de venit in sectoarele vizate.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

In acest sens, ministrul roman a solicitat ca noile masuri sa se adreseze tuturor fermierilor din UE, atat acelora care au realizat supraproductii la nivelul UE (Germania, Franta) si sunt incurajati sa si le diminueze, cat si fermierilor care n-au realizat supraproductii si nu au pus presiune suplimentara pe piata comunitara (cazul Romaniei, Bulgariei etc), dar care au fost afectati de criza, la randul lor, prin preluarea afluxului de produse care n-au putut fi absorbite de pietele externe.
 
Astfel, ministrul Achim Irimescu a aratat ca acest ajutor este esential pentru producatorii romani din sectorul carne de porc si lapte, cu atat mai mult cu cat o buna parte din aceste ferme au realizat modernizari si extinderi prin PNDR, fiind constransi sa-si respecte angajamentele convenite cu AFIR si cu bancile catre care au de returnat credite.
 
In plus, lipsa finantarii in plina criza poate periclita serios obiectivul strategic de restructurare a sectorului laptelui prin asocierea in cooperative, iar in zonele defavorizate montane/colinare, cu traditie in cresterea animalelor si cu alternative de venit limitate, ramanerea fermelor in activitate este dependenta de acordarea acestor ajutoare financiare de criza.
 
Propunerea ministrului Irimescu pentru fermele mici din zonele montane a fost impunerea obligativitatii de colectare a laptelui materie-prima de la nivel local, precum si cresterea cuantumului de colectare locala pentru schema „Lapte in scoli”, masuri capabile sa conduca la capitalizarea acestora, fara implicatii de finantare suplimentare ale UE.
 
De asemenea, s-a stabilit ca socul si pierderile crizei sa nu fie suportate numai de catre producatori, ci sa fie absorbite si de catre procesatorii si retailerii de pe lantul alimentar.
 
O alta masura discutata si agreata de catre ministrii agriculturii a fost cresterea valorii ajutorului de minimis de la 15.000 euro cat este acum, la 30.000 euro.
 
La finalul discutiilor s-a stabilit ca in luna iulie Comisia Europeana sa propuna un pachet financiar pentru masurile convenite, care sa ajute in mod real producatorii din domeniile afectate de criza. Propunerea va fi prezentata in Consiliul  Agricultura din 18 iulie a.c. de la Bruxelles.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016