Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Producatorii de tomate vor beneficia si in acest an de ajutoare de minimis in valoare totala de 180 de milioane de lei
La sfarsitul anului trecut, MADR a reusit sa onoreze toate obligaţiile pe care le-a avut fata de fermieri, iar piata a fost alimentata in extrasezon cu peste 50.000 de tone de rosii.
„Avem şi in acest an un buget de 180 de milioane de lei, dar daca anul trecut erau vreo 4.000 şi ceva de beneficiari care au dus ciclul pana la sfarsit, pana la aceasta data anul cifra este dubla, peste 9.000 de fermieri doritori, de cultivatori de tomate in spatii protejate. Deja s-au apucat de treaba, au prins curaj. Sunt oameni tineri, unii s-au lasat de o alta activitate in care erau pregatiti. Programul l-am inceput exact cu un an in urma. Iata ca a ajuns sa fie vazut si simtit atat de fermieri cat si de consumatori. Evident, si noi am fost seriosi in acordarea subventiilor. Este un alt circuit al documentelor fata de cel de la APIA, unul mai lesnicios, care se afla in mana Direcţiilor Agricole. Este un angrenaj pe care l-am pornit si sper sa funcţioneze mai bine in acest an”, a declarat Petre Daea.
Ministrul Agriculturii a precizat ca la sfarsitul anului trecut MADR a reusit sa onoreze toate obligatiile pe care le-a avut fata de fermieri, iar piata a fost alimentata in extrasezon cu peste 50.000 de tone de rosii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
valabila 48h
„Le-am dat imediat banii si am reusit sa aducem pe piata peste 50.000 de tone de tomate produse in Romania in extrasezon. Un lucru extraordinar de important, deoarece consumul din Romania se realizeaza din patru surse. Prima, tomatele din sere - unde avem o suprafata destul de mica pentru ca s-au distrus de-a lungul vremii si se vede asta cu ochiul liber. Cea de-a doua sursa este cea din spatii protejate, din solarii neincalzite, a treia sursa, din camp, care are o perioada scurta datorita variaţiei temperaturii si umiditatii, iar cea de-a patra: importul. Noi nu suntem in stare in Romania sa realizam de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie consumul pentru acest produs. In extrasezon nu ne putem duce decat cu sere, care sunt investiţii costisitoare. Dar am extins sezonul prin proceduri stabilite in actul normativ sa aducem produse pe piata pana la sfarsitul lunii mai”, a spus Daea.
Programul a fost lansat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, odata cu preluarea mandatului la minister, la inceputul anului 2017, tocmai pentru a sustine produsele deficitare, pe care Romania le importa masiv.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi