Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutoarele de stat din agricultură, suspendate temporar


Continuarea ajutoarelor de stat din agricultură şi în anul 2010 - una dintre revendicările agricultorilor - nu va putea fi soluţionată de ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, a anunţat ministrul de resort, Mihail Dumitru, citat de Agerpress. "Încă nu am primit lista cu revendicările agricultorilor, dar, din ceea ce am văzut în comunicatele de presă, unele dintre ele pot fi rezolvate prin accelerarea unor decizii pe subvenţii, altele putem să le mai discutăm, dar pentru unele nu cred că vom găsi o soluţie imediată, respectiv pentru continuarea ajutoarelor de stat şi în 2010", a precizat Dumitru.

Acesta a precizat că MADR poate face acest demers la Comisia Europeană, dar este convins că România nu va primi un răspuns pozitiv.

Potrivit sursei citate, MADR se va implica, însă, în adoptarea rapidă a actelor normative pentru reducerea accizei la motorină sau pentru acordarea de subvenţii pe bunăstare la porc şi pasăre.

Circa 400 de agricultori membrii ai Federaţiei 'Agrostar' au anunţat că vor protesta marţi, timp de două ore şi jumătate, în faţa Ministerelor Agriculturii şi Finanţelor Publice, pentru plata subvenţiilor restante pe anul 2009 şi reducerea cu 50% a preţului motorinei la pompă folosită în agricultură.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, agricultorii cer reducerea TVA pentru produsele agricole la 5% precum şi obţinerea unei derogări de la Comisia Europeană pentru menţinerea ajutoarelor de stat şi în 2010, având în vedere că nici până acum legislaţia privind noile forme de sprijin financiar nu a fost aprobată de Guvern şi de către Comisia Europeană.

Nu în ultimul rând, Agrostar cere MADR notificarea de urgenţă a ajutorului de minimis de până la 15.000 de euro, pentru sectorul legume-fructe, conform recomandărilor Comisiei Europene pentru anul 2010. AGERPRES
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016