Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alba: Ajutor acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate


ferma-de-vaciPrefectul judetului Alba, Stefan Bardan, a avut o intalnire de lucru, in urma cu cateva zile, la care au participat Ioan Stanciu – director executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Alba, Felicia Hondola – director al APIA Alba si Aurel Stan – presedintele Asociatiei Crescatorilor de Taurine "Ariesul" Campeni.
Potrivit unui comunicat al Prefecturii, citat de RECOLTA.EU, intalnirea s-a axat pe Hotararea Guvernului nr. 755 din 21 iulie 2010, privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate, iar discutiile au abordat in special chestiunile tehnice, cea mai importanta fiind faptul ca cererile se vor putea depune in toate centrele din judet ale APIA, respectiv Alba Iulia, Aiud, Blaj, Campeni si Sebes, pentru a scuti crescatorii din judet de drumuri inutile. De altfel, Institutia Prefectului a trimis din timp o adresa primariilor localitatilor din judet eligibile pentru aceasta masura, solicitand informarea producatorilor despre aceasta oportunitate.

“Asa cum am mai spus, absorbtia fondurilor comunitare trebuie sa fie o prioritate de gradul zero pentru toti factorii de decizie implicati in acest proces. Am demonstrat ca avand implicarea necesara, putem fi performanti. Va dau doar exemplul masurii 1.4.1 "Sprijinirea fermelor de semisubzistenta", unde la finalul sesiunii de depunere judetul Alba s-a situat pe primul loc in tara ca numar de proiecte, cu proiecte de cinci ori mai multe decat media nationala”, a declarat prefectul Stefan Bardan.

În urmă cu câteva zile, prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan, a avut o întâlnire de lucru la care au participat Ioan Stanciu – director executiv al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Alba, Felicia Hondola – director al APIA Alba şi Aurel Stan – preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine "Arieşul" Câmpeni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Întâlnirea s-a axat pe Hotărârea Guvernului nr. 755 din 21 iulie 2010 privind schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate, iar discuţiile au abordat în special chestiunile tehnice, cea mai importantă fiind faptul că cererile se vor putea depune în toate centrele din judeţ ale APIA, respectiv Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cîmpeni şi Sebeş, pentru a scuti crescătorii din judeţ de drumuri inutile. De altfel, Instituţia Prefectului a trimis din timp o adresă primăriilor localităţilor din judeţ eligibile pentru această măsură, solicitând informarea producătorilor despre această oportunitate.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, producătorii de lapte trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, beneficiarii trebuie să fie înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte din cadrul APIA cu cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe, iar efectivul de vaci de lapte pentru care solicită ajutor financiar să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor. Totodată, efectivul pentru care se solicită ajutorul specific anual trebuie menţinut în exploataţie pe perioada derulării schemei. Exploataţiile trebuie să fie localizate în zonele defavorizate stabilite prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR): Abrud, Aiud, Alba Iulia, Albac, Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Baia de Arieş, Bistra, Blaj, Blandiana, Bucium, Cergău, Cîmpeni, Ceru Băcăinţi, Ciuruleasa, Cricău, Cugir, Fărău, Galda de Jos, Gârda de Sus, Hopârta, Horea, Ighiu, Întregalde, Livezile, Lopadea Nouă, Lupşa, Meteş, Miraslău, Mogoş, Ocoliş, Pianu, Poiana Vadului, Ponor, Poşaga, Râmetea, Rîmeţ, Roşia Montană, Sălciua, Săsciori, Scărişoara, Sîntimbru, Sohodol, Stremţ, Şona, Şugag, Vadu Moţilor, Valea Lungă, Vidra, Vinţu de Jos şi Zlatna.

Ajutorul specific se acordă pentru un efectiv cuprins între 2 şi 15 capete vaci de lapte. Beneficiarii cu un efectiv mai mare de 15 capete de vaci de lapte pe exploataţie beneficiază de ajutorul specific calculat la nivelul a maximum 15 capete de vaci de lapte. Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte este de cel mult 100 euro/cap de vacă şi va fi calculat de APIA. Plăţile se efectuează începând cu data de 1 decembrie a fiecărui an, până la sfârşitul primului trimestru al anului următor.

Termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul acordat producătorilor de lapte de vacă din zone defavorizate este 31 august 2010, cererea trebuind să fie însoţită de o copie a certificatului de înregistrare de la Oficiul Registrului Comerţului (a certificatului de înregistrare fiscală, după caz), o copie de pe paşaportul fiecărei vaci de lapte, emis de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi de o copie a documentului cu coordonatele bancare.

Potrivit HG nr. 755/2010, de acest acest ajutor specific pot beneficia crescătorii de vaci de lapte, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008. Persoanele fizice neautorizate pot depune cererea, cu obligaţia să se autorizeze şi să depună copie de pe certificatul de înregistrare la Oficiul Registrul Comerţului până la data de 25 octombrie 2010.

<> a declarat prefectul Ştefan Bardan.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton