Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Crescatorii de pasari au venit cu jalba-n protap la ministrul Agriculturii

crescatorii-de-pasari-au-venit-cu-jalba-n-protap-la-ministrul-agriculturii

Acestia au cerut activarea masurii de bunastare in sector, compensarea TVA la producator cu datoriile pe care acestia le au la bugetul de stat si eliminarea taxelor pe care le platesc supermarketurilor, cel putin in perioadele de criza.


In cursul zilei de marti, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a fost audiat in comisia de Agricultura a Camerei Deputatilor, la intalnire fiind prezent si seful uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania, Ilie Van.
 
Acesta a profitat de ocazie pentru a-ia adresa ministrului cateva solicitari importante venite din partea celor pe care ii reprezinta, crescatorii de pasari cerand activarea masurii de bunastare in sector, compensarea TVA la producator cu datoriile pe care acestia le au la bugetul de stat si eliminarea taxelor pe care le platesc supermarketurilor, cel putin in perioadele de criza.
 
In ceea ce priveste activarea masurii de bunastare care este suspendata in noul PNDR pentru sectoarele de pasare si porc pentru ca fermele noi nu pot beneficia de o noua sesiune de depunere, ILIE Van a precizat ca „au aparut in ultimii trei ani ferme noi si acestea nu beneficiaza de tratament egal in posibilitatea accesarii acestei masuri. Va rugam ca in aceasta modificare de PNDR sa propuneti si activarea masurii de bunastare a animalelor si cresterea acestor angajamente de la 5 la 7 ani, urmand ca sa gandim daca mai este nevoie de inca un pachet de 7 ani”.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Totodata, Ilie Van a solicitat in numele crescatorilor de pasari eliminarea taxei de raft pentru producatori, cel putin in perioadele de criza, argumentand ca „pretul cerealelor a inceput sa creasca destul de mult, furajele s-au scumpit deja, iar preturile noastre la poarta fermei sunt mai mici cu un leu decat cele de anul trecut. Anul trecut, in aceasi perioada, vindeam cu 7,76 lei kilogramul de carcasa la poarta fermei, iar anul acesta vindem cu 6,76 lei. La acelasi pret in galantar, minus 12% reducerea de TVA, noi vindem cu un leu mai putin. Acest lucru inseamna ca, cei care distribuie, care vand produsul nostru, castiga acel leu plus taxele pe care le incaseaza: pe raft, pe promovare si asa mai departe. Asa cum am spus, vindem cu un leu mai putin kilogramul de carcasa la poarta fermei si suntem intr-o situatie grava din punct de vedere financiar, iar leul acesta se duce in profitul supermarketurilor. Pe langa acest leu, comerciantul mai ia si taxa de raft, taxa de promovare si tot felul de alte taxe. Propun ca in perioadele de criza, asa cum este cea pe care o traversam cu Rusia si cum vor mai fi si altele, sa nu mai platim aceste taxe catre supermarketuri. Cred ca putem ajunge la o intelegere cu acestea, asistati de institutiile statului, ca in momentul in care isi iau un profit atat de mare, sa nu le mai platim aceste taxe. Daca situatia persista, fermierii vor intra in faliment si vom aduce produse de afara”.
 
O alta problema ridicata de crescatori a fost cea legata de compensarea TVA la producator cu datoriile celelalte pe care le au catre buget, recunoscand ca acest domeniu apartine de Ministerul Finantelor, care s-a aratat intotdeauna refractar la o astfel de masura.
 
Romania are in jur de 500 de ferme avicole autorizate sanitar-veterinar, care apartin unui numar de 250 de societati membre ale UCPR. Cei 200 de producatori de oua din UCPR realizeaza 85% — 90% din productia autohtona de oua obtinuta in sistem industrial, iar productia anuala de oua se ridica la circa 1,36 de miliarde de bucati.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016