
Ţin minte că am luat credit din bancă de 300 de milioane de lei şi ar fi trebuit ca la prima fătare să primim subvenţie în total cam de 100 de milioane. Banii nu s-au mai dat. A fost crunt. Ulterior am accesat alte fonduri prin programele Direcţiei pentru Agricultură… Am ajuns într-un timp că avem rată de 60 de milioane de lei pe lună. O sumă enormă. Ca să îmi salvez afacerea a trebuit să plec în Spania la muncă… Băncile strigau după noi… A fost o perioadă tare grea”, îşi aduce acum aminte Ţipţer Claudiu perioada de început, când alături de tatăl său Viorel a pornit o afacere care nici acum nu merge aşa cum ar trebui.
Şi asta pentru că din 2006 statul român nu a mai dat nici un leu subvenţie pentru crescătorii de porci. Numai el ştie cum a luptat şi cât a trudit pe şantierele din Spania pentru ca în ţară părinţii să poată acoperi găurile de la bănci şi să poată merge mai departe…
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Şi poate că românul, aşa cum este învăţat, ar merge mai departe şi ar suporta mau uşor incompetenţa guvernelor culminând cu cel mai prost dintre ele, Boc, care nu numai că nu sprijină tinerii fermieri, dar le mai pune şi beţe în roate:
„Eu produceam kilogramul de carne în viu pe la 45.000 să spunem. În urmă cu doi ani, când Ungaria a cunoscut un apogeu în exporturile către România, fermierii maghiari primeau şi primă de export şi subvenţie de creştere şi reproducţie. Ajunsesem ca noi în România să producem fără nici un ajutor din partea statului kilogramul la 45.000 de lei vechi, în timp ce carcasele din Ungaria veneau cu 36.000 cel mult 38.000 lei vechi.
Citeşte mai mult în Informaţia de Alba
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News