Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ALERTA: A reaparut peste porcina africana in Romania

Singura cale de a preveni imbolnavirea animalelor este respectarea cu strictete a unor masuri de protectie la venirea in contact cu animalele sanatoase.
Pesta porcina africana este o boala virala, cu evolutie rapida si mortalitate de 100%. Aceasta boala afecteaza speciile domestice si salbatice de porcine, de toate varstele şi sexele, avand o perioada de incubatie de 3-15 zile in mod obişnuit sau de 3-4 zile in forma sa acuta.
Una dintre problemele legate de depistarea bolii este ca nu exista un semn specific care sa indice prezenta bolii - chiar si mortalitatea ridicata a animalelor reprezinta doar un indiciu ca este vorba de pesta porcina africana.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Virusul PPA supravietuieste timp de 6-10 zile in fecalele animalelor infectate, pana la 3-6 luni in produsele din carne de porc netratate termic si mai multi ani in carnea de porc congelata.
Virusul depistat in judetul Satu Mare a fost confirmat vineri de autoritaţile romane şi de Organizatia Internaţionala pentru Epizootii.
Primul focar de pesta porcina africana a fost confirmat in 2017, in Romania, la porcii dintr-o gopodarie de la periferia municipiului Satu Mare, iar ancheta epidemiologica efectuata de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor a aratat ca virusul ar fi fost introdus in tara prin intermediul unor produse de origine animala contaminate provenite din Ucraina.
Dupa primirea confirmarii focarului de pesta porcina africana, ANSVSA notifica structurile abilitate de la nivel national si structurile omoloage din Uniunea Europeana, precum si Organizaţia Mondiala a Sanatatii Animalelor.
De asemenea, urmeaza sa fie convocat Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, in vederea adoptarii unei hotarari privind stabilirea atributiilor pentru ministerele cu responsabilitaţi in controlul bolii, iar Comisia Europeana va adopta o decizie privind zona aflata sub restricţii si masurile care trebuie respectate de Romania, inclusiv perioada pentru care aceste restrictii vor fi aplicate.
In zona va fi interzisa miscarea suinelor domestice si salbatice, a produselor si subproduselor, a materialului seminal, ovulelor si embrionilor, provenite de la acestea.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "AgroAfaceri pentru 2022 - 5 idei pentru Profit maxim -".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura