Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentele se scumpesc. Oare?


În ultimele zile, reprezentanţi ai sectorului de produse agricole şi alimentare au anunţat că, din toamnă, urmează scumpiri ale alimentelor. Ei spun că produsele de panificaţie, uleiul, fructele sau legumele au fost date ca exemple de alimente unde preţurile ar putea creşte cu până la 30% în lunile următoare din cauza recoltei proaste sau a creşterii preţurilor la produsele agricole pe bursele internaţionale. Realitatea datelor statistice arată însă că şi o majorare de preţ de 5-10% va crea mari probleme producătorilor care ar putea rămâne cu marfa nevândută.
Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară a precizat că majorarea preţurilor la alimente a rezultat în urma unei analize realizate de reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor din industria alimentară care au luat în calcul factorii care au influenţat în ultima perioadă costurile.

Astfel, pâinea s-ar putea scumpi cu până la 30% pentru că din iarnă producătorii vor trece la importul de grâu a cărui preţ pe piaţa internaţională. Un alt exemplu este cel al uleiului vegetal, unde preţul semniţelor de floarea soarelui a crescut de asemenea pe bursele externe. Pe de altă parte, şi legumele şi fructele se vor scumpi din cauza recoltei proaste din acest an.

Pe de altă parte,Sorin Minea, preşedintele patronatului Romalimenta, consideră că producătorii vor majora treptat preţurile în următoarele luni, cu câteva procente, până la nivelul la care vor acoperi creşterea a taxei pe valoare adăugată aplicată de la 1 iulie, însă acestea nu vor ajunge nici pe departe la niveluri de 10-30% aşa cum s-a vehiculat în presă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Oricât de justificate ar fi pretenţiile producătorilor de majorare a preţurilor, pentru a-şi putea menţine marjele de profit, ele se lovesc de realitatea cifrelor ultimelor date statistice.

Majorarea TVA de la 19% la 24% începând cu 1 iulie 2010 ar fi trebuit, cel puţin teoretic, să crească preţul alimentelor în medie cu 4,2%. Cifrele inflaţiei arată însă că alimentele s-au scumpit în iulie cu 2,6% făţă de luna iunie şi cu 0,2% în august faţă de luna precedentă, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Citeste mai mult in Saptamana Financiara
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016