Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ambasadorul Frantei apreciaza potentialul agricol al Romaniei

ambasadorul-frantei-apreciaza-potentialul-agricol-al-romaniei

Ea a precizat ca dinamica schimburilor franco-romane a continuat sa creasca si in primul semestru al anului 2017, produsele agroalimentare reprezentand 6,4% din exporturile franceze catre Romania.


Prezenta la Pavilionul Francez din cadrul Indagra, ambasadorul Frantei la Bucuresti, Michele Ramis, a declarat ca Romania este unul dintre cei mai mari producatori europeni si o tara cu o importanta cultura agricola, insa, pentru a continua sa creasca, sectorul trebuie sa rezolve problemele legate de schimbarile climatice care afecteaza frecvent productia vegetala si sa evolueze catre o agricultura moderna si performanta.
 
„Pavilionul francez de la Indagra corespunde acestei logici de promovare a cunostintelor, a tehnologiilor si a masinilor agricole franceze prezente in Romania. Pe langa genetica animala si pe langa tehnologie sa nu uitam ca Romania este unul dintre cei mai mari producatori europeni si o tara cu o mare cultura agricola, dar, pentru a continua sa creasca, sectorul agricol trebuie sa rezolve si niste probleme, dintre care unele sunt legate de schimbarea climei care afecteaza frecvent productia vegetala si sa evolueze catre o agricultura moderna si performanta. De altfel, cred ca aceasta este ideea principala a acestui salon pentru care sunteti prezenti aici astazi”, a spus ambasadorul Frantei.
 
Aceasta a precizat ca dinamica schimburilor franco-romane a continuat sa creasca si in primul semestru al anului 2017, produsele agroalimentare reprezentand 6,4% din exporturile franceze catre Romania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, ambasadorul Frantei la Bucuresti a mentionat initiativa de protejare a solurilor „patru la mie” pe care o deruleaza Franta si care isi doreste sa raspunda la problemele legate de schimbarile climatice, Romania fiind invitata sa se alature acestei initiative.
 
 „Este vorba de o politica voluntara de introducere de masuri de protejare a solurilor pentru a ajunge la o crestere a cotei de carbon cu 0,4% si care a primit anul acesta un premiu, pentru ca se consacra si viitorului. Invit si Romania sa ni se alature in aceasta actiune pentru ca poate avea o contributie importanta in toate aceste schimburi de idei”, a adaugat Michele Ramis.
 
Nu in ultimul rand, diplomatul francez a amintit de initiativa Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania privind grupul de lucru pentru agricultura care analizeaza diverse teme de actualitate din sectorul agricol precum cadastrul, formarea celor din domeniu sau irigatiile.
 
Ambasadorul a multumit firmelor franceze prezente la Indagra pentru ca „au incredere in potentialul agricol al Romaniei si sunt aici ca sa impartaseasca cunostintele si experienta crescatorilor romani”, in conditiile in care aceasta este a doua tara dintre statele Europei Centrale si Est din punctul de vedere al suprafetei agricole, cu soluri de foarte buna calitate.
 
Prezent la eveniment, secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Maricel Floricel Dima a apreciat prezenta producatorilor francezi la Indagra pe toate sectoarele agricole, dar si colaborarea cu producatorii romani.
 
„Agricultura Romaniei prezinta un mare interes pentru toata Europa in ceea ce priveste cresterea animalelor, procesarea sectorului vegetal, animal sau horticol. Avem aici la Pavilionul Frantei asigurare, promovare de utilaje si echipamente, zona de material pomicol, seminte, o plaja foarte mare care arata interesul Frantei si al producatorilor francezi pentru agricultura Romaniei. Cu toate acestea, mai avem multe de facut — de la invatamant, irigatii, productie, genetica — si, de aceea, colaborarea care exista trebuie consolidata”, a subliniat secretarul de stat.
Franta participa anul acesta la Indagra 2017 pentru a 12-a oara consecutiv, cu unul dintre cele mai importante pavilioane nationale, respectiv 20 de societati si filiale frantuzesti care isi prezinta experienta si expertiza. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016