Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenzi de 132.360 de lei si sute de mii de oua confiscate de inspectorii sanitar veterinari

amenzi-de-132360-de-lei-si-sute-de-mii-de-oua-confiscate-de-inspectorii-sanitar-veterinari

Controalele au fost realizate in fermele de gaini ouatoare, abatoare de pasari, centre de colectare si ambalare oua, unitati de procesare oua, unitati de comercializare, depozite farmaceutice veterinare, fabrici de nutreturi, precum si in unitatile care au fost autorizate pentru efectuarea actiunilor de dezinfectie, dezinsectie si deratizare.


Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi in valoare de 132.360 de lei, in urma celor 1.470 de controale efectuate in industria avicola, la nivel national, in perioada august 2017-februarie 2018, dupa cum a anunţat Autoritatea Naţionala Sanitara Veterinara şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
 
De asemenea, au fost retrase de la comercializare 178.200 de oua si au fost retinute oficial de la centre de ambalare a oualor 1.238.460 oua si 3.250 de kilograme de produse din oua lichide, din unitati de procesare a oualor. Toate aceste produse au fost dirijate catre unitati autorizate de neutralizare, unde au fost distruse.
 
„Incepand cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o actiune tematica de control, la nivel national, pentru a verifica modul in care operatorii din industria avicola respecta conditiile sanitare veterinare si de siguranta a alimentelor referitoare la producerea oualor si a produselor din oua, destinate comercializarii. Verificarile au vizat respectarea normelor de biosecuritate aplicabile fermelor avicole, respectarea conditiilor de igiena si de temperatura in unitatile de ambalare, procesare si depozitare a oualor, asigurarea trasabilitaţii oualor si a produselor din oua si eventuala prezenta a substanţei Fipronil in aceste produse”, se precizeaza in comunicatul ANSVSA.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Controalele au fost realizate in fermele de gaini ouatoare, abatoare de pasari, centre de colectare si ambalare oua, unitati de procesare oua, unitati de comercializare, depozite farmaceutice veterinare, fabrici de nutreturi, precum si in unitatile care au fost autorizate pentru efectuarea actiunilor de dezinfectie, dezinsectie si deratizare.
 
Astfel, in ultimele 7 luni s-au realizat 1.470 de controale oficiale, dintre care 776 in ferme de gaini ouatoare, iar restul in centre de colectare a oualor, centre de ambalare a oualor, unitati de producere a oualor lichide, unitati de procesare a oualor, unitati de depozitare oua, depozite de produse medicinale veterinare si firme care efectueaza actiuni de dezinfectie, dezinsectie si deratizare.
 
In urma acestor verificari au fost depistate 9 centre de ambalare a oualor care au produs si furnizat materie prima pentru producerea de praf de ou (oua lichide - melanj de ou integral), fara sa detina autorizatie sanitara veterinara pentru desfaşurarea acestei activitati.
 
Totodata, s-au prelevat 535 de probe din oua, galbenuş lichid, praf de oua, carcasa de pasare, cereale folosite ca furaje si teste de sanitatie, pentru determinari de laborator. Pentru un lot de 400.000 de oua, care a fost retinut oficial, suspicionat a fi contaminat cu o substanta din categoria biocidelor, restricţia a fost ridicata, dupa sosirea buletinelor de analiza conforme.
 
ANSVSA precizeaza ca pentru sase probe, analizele de laborator au relevat prezenta substantei Fipronil, fiind luate masurile legale aplicabile acestui tip de situaţie, iar pentru a determina sursa si modalitatea de contaminare, inspectorii ANSVSA, impreuna cu alte institutii abilitate ale statului, deruleaza o ancheta.
 
In urma neregulilor constante pe parcursul celor aproape 7 luni de controale, au fost aplicate 24 de sanctiuni contravenţionale, care au insumat 132.360 de lei si au fost emise trei Ordonante de suspendare temporara a activitaţii.

Avand in vedere concluziile şi recomandarile Comisiei Europene - DG SANTE, din luna septembrie a anului trecut, privind includerea in programul de monitorizare, pe langa Fipronil, a inca 5 substante (Amitraz, Bifenthrin, Cypermethrin, Diazinon, Thiamethoxam), ANSVSA a elaborat un program ad hoc, de extindere a monitorizarii.
 
In baza acestui program extins, au fost organizate controale oficiale si la nivelul abatoarelor de pasari si in unitaţile autorizate sanitar veterinar pentru activitatile de producere de ou lichid si produse din oua.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016