Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza: Doar putin peste 20% din terenurile arabile sunt asigurate

analiza-doar-putin-peste-20-din-terenurile-arabile-sunt-asigurate

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania a anuntat joi ca grindina, furtuna si ploile torentiale au generat peste 96% din despagubirile platite fermierilor si totodata ca doar 22% din terenul arabil al Romaniei este asigurat, adica aproape 2 milioane hectare.


"Grindina, furtunile si ploile torentiale sunt fenomenele meteorologice care au generat cele mai multe despagubiri platite pentru culturi agricole in  2019 si 2018 (96,3%)", arata datele furnizate UNSAR, Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, de catre companiile membre.
 
In contextul fenomenelor meteo extreme din ultimii ani, care provoaca pierderi importante in agricultura, fermierii romani isi pot proteja investitiile prin intermediul politelor de asigurari agricole.
 
"Cu toate acestea, doar 22% din terenul arabil al Romaniei (aproximativ 2 milioane de hectare, din totalul de 8,3 milioane de hectare) este asigurat", precizeaza UNSAR.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
De asemenea, avand in vedere importanta strategica a sectorului agricol, mai ales in contextul economic provocator generat de pandemia COVID-19, UNSAR lanseaza joi un ghid cu informatii utile despre politele de asigurari agricole dedicat fermierilor.
 
"Materialul isi propune sa raspunda celor mai frecvente intrebari legate de aceste produse si de riscurile asigurate. Lansarea ghidului vine si in contextul in care fermierii pot beneficia de un program de subventionare a primelor pentru asigurarile de culturi, cu o valoare totala de 40 milioane euro - Submasura 17.1 'Prime de asigurare a culturilor', relansata de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) in acest an.
 
Subventiile pot fi accesate pana in noiembrie 2020, conditiile detaliate fiind prezentate pe site-ul ministerului.
 
"Subventionarea primelor platite reprezinta un sprijin real pentru fermieri. Volatilitatea fenomenelor meteo din ultimii ani indica o noua realitate cu care se confrunta sectorul agricol si fermierii - dat fiind inclusiv contextul schimbarilor climatice, al caror impact este asteptat sa creasca in perioada urmatoare. Asigurarile agricole reprezinta un instrument ce are ca scop stabilitatea financiara a producatorilor agricoli si care ii poate proteja de pierderile cauzate de astfel de fenomene”, a declarat Adrian Marin, presedintele UNSAR.
 
Prin achizitia unei polite de asigurare agricola, fermierii pot beneficia de protectie financiara impotriva fenomenelor climatice nefavorabile precum inundatiile, grindina, inghetul (timpuriu de toamna, de iarna sau tarziu de primavara), ploile torentiale sau ploile excesive de lunga durata, furtuna, vijelia, uraganul, tornada, seceta sau arsita.
 
"Romania are un potential important, avand a sasea cea mai mare suprafata agricola utilizata la nivelul Uniunii Europene, si, totodata, ocupa un loc important in clasamentul european la productia agricola. Accesarea programelor de asigurari, extrem de importante in sustinerea si dezvoltarea sectorului agricol, poate contribui la imbunatatirea rezultatelor fermelor din Romania", mai arata UNSAR.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016