Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anghel: Aştept o producţie-record de porumb, după scăderea de 30% la grâu


Mihai Anghel, patronul Cerealcom Dolj şi unul dintre cei mai mari agricultori din România, afirmă că se aşteaptă, în acest an, la o producţie-record de porumb, de până la 12 tone la hectar, datorită ploilor din ultima perioadă, în timp ce la grâu a obţinut, pe fondul secetei, o medie de circa 5.500 kilograme la hectar, nivel aproape similar celui de anul trecut.

“Seceta a redus din producţie, în mai a fost groaznic. Nu ştiu de unde s-a făcut grâul. Dacă într-un an normal făceam şapte tone la hectar, acum am avut 5.500 kilograme, aproape la fel ca în 2008.’’, a declarat pentru Business Standard Mihai Anghel.


Proprietarul Cerealcom spune că, dacă la grâu producţia a fost la un nivel aproape similar celui de anul trecut, cel puţin cantitativ, nu acelaşi lucru se poate spune în cazul rapiţei, unde, cu o medie de 2.800 la hectar, au fost înregistrate pierderi. În acest an, compania a avut însãmânţate circa 10.800 hectare de grâu. La începutul lunii iunie, Anghel spunea că, dacă nu plouă, pierderile la culturile de toamnă vor fi de peste 50%, iar cele de primăvară vor fi calamitate în totalitate. Din fericire, ploile din ultima perioadă au avut efecte pozitive asupra culturilor, în special a celor de porumb şi de floarea-soarelui, ceea ce îl face pe Anghel să se aştepte chiar la o producţie-record de porumb, de circa 12 tone la hectar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

La nivelul întregii ţări, seceta din acest an a redus semnificativ producţia de grâu, fiind aşteptată o recoltă de aproximativ 4 mil. tone, comparativ cu 7 mil. tone, anul trecut.

Citeste mai mult in Business Standard
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016