Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANIF asteapta aprobarea cererii pentru licenta de furnizor de energie

anif-asteapta-aprobarea-cererii-pentru-licenta-de-furnizor-de-energie

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a primit o cerere din partea Ministerului Agriculturii, cu scopul de a obtine licenta de furnizare de energie electrica pentru Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF). Prin acest acord, ANIF va putea sa cumpere energie electrica la un pret mult mai mic si sa o distribuie mai departe la fermieri, implicit tot la un pret mai scazut.


„Am transmis ANRE cererea de obtinere a licentei de furnizori de energie electrica pentru ANIF si pentru organizatiile de udatori. Urmeaza sa depunem si garantia de executie de 500000 de euro si speram ca ANRE sa analizeze dosarul cat mai rapid, astfel incat ANIF sa poata cumpara energie electrica direct de la producatori, la preturi mult mai mici decat in prezent. Acest lucru ii va avantaja si pe agricultori deoarece, la randul lor, vor putea plati pentru apa folosita la irigatii un pret mai mic cu 30% - 50% decat in prezent, tinand cont de faptul ca energia electrica are o pondere de 80% in pretul apei pentru irigatii”, relateaza Daniel Botanoiu.
 
Acesta a mai adaugat ca in cursul zilei de vineri, Hidroelectrica vindea energia la un pret de 80 de lei/MWh, iar agricultorii platesc in prezent un pret mediu de 540 de lei/MWh.
 
Anuntul a fost facut in contextul in care, in urma cu aproximativ doua saptamani, Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care ii permite ANIF sa furnizeze energie electrica. „Prin Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern se completeaza atributiile Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare cu posibilitatea desfasurarii activitatii de furnizare a energiei electrice. De asemenea, actul normativ prevede ca ANIF sa transmita infrastructura de imbunatatiri funciare numai sub forma de comodat organizatiilor, cu posibilitatea ca, dupa cinci ani, in conditiile unei exploatari corecte si a asigurarii integritatii, organizatiile de imbunatatiri funciare sa poata primi la cerere, in proprietate, din domeniul privat al statului, infrastructura de imbunatatiri funciare respectiva”, sustine Guvernul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h









Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016