Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANPA sustine infiintarea unei burse a pestelui, la Tulcea, in parteneriat public-privat
Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) a preluat prin intermediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) dorinţa producătorilor piscicoli din Deltă de a se organiza o bursă electronică de peşte. Preşedintele ANPA, Marian Mănăilă, a declarat in ziarul tulcean Obiectiv că proiectul vehiculat încă de acum trei ani de conducerile anterioare ale Agenţiei privind realizarea unei burse a peştelui la Tulcea este greu de realizat, în condiţiile în care nu se poate asigura pe tot parcursul anului o cantitate mare de peşte.
Din punctul meu de vedere, o bursă a peştelui este destul de greu de realizat pentru că o bursă înseamnă cantităţi mari de peşte, pe perioade mai lungi, ori noi avem sincope la acest capitol. Sunt perioade când nu avem cantităţi aşa de mari de peşte, dar putem face o bursă electronică, aşa cum ne-au spus şi cei de la Tulcea. Am discutat deja pe acest subiect chiar ieri (n.n. - marţi) şi putem accesa fonduri europene pentru realizarea acestui obiectiv. Problema este că ANPA trebuie să găsească parteneriate publice – private, adică Agenţia Naţională de Pescuit împreună cu consiliile locale, cu primăriile şi cu firme private, asociaţii de producători, astfel încât să reuşim să realizăm aceste obiective, a precizat, pentru Obiectiv, preşedintele ANPA.
In privinta fondurilor europene, acesta a precizat.
Nu le pot promite nimic (pescarilor - n.r.) în legătură cu această chestiune pentru că Agenţia nu mai manageriază aceste fonduri, dar acest lucru se va întâmpla în funcţie de proiectele care se fac. Dacă se fac proiecte şi sunt depuse de organizaţiile de pescari din Delta Dunării, de exemplu, acestea vor primi finanţare din partea Unităţii de Management din cadrul Ministerului Agriculturii. Deja au fost lansate axele de finanţare şi eu cred că, începând cu a doua jumătate a anului 2010, vor începe să vină şi aceste finanţări. Este o problemă cu proiectele, până la această dată fiind înregistrate doar circa 40 de proiecte pe plan naţional, o mică parte fiind de la Tulcea. Sunt proiecte pentru casarea navelor vechi, pentru unităţi de acvacultură şi Agenţia va depune proiectele menţionate mai sus: puncte de debarcare, piaţă a peştelui şi aşa mai departe.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura