Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSV: Carnea de porc din Irlanda, produsa in ultimele trei luni, ar trebui retrasa de pe piata!


Carnea de porc din Irlanda, produsa din data de 1 septembrie pana in data de 6 decembrie, ar trebui retrasa de pe piata si distrusa in conditii de siguranta", a declarat, joi, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis. Oficialul a prezentat masurile adoptate miercuri, la Bruxelles, dupa incidentul carnii infestate din Irlanda.


Potrivit lui Roatis, oficialii de la Bruxelles au luat urmatoarele masuri:

1. carnea de porc din Irlanda, produsa din data de 1 septembrie pana in data de 6 decembrie, ar trebui retrasa de pe piata si distrusa in conditii de siguranta

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

2. produsele alimentare compuse, cum ar fi pizza, sandviciurile, sosurile din carne, ca si produsele din carne, care contin carne de porc si grasimi provenite din Irlanda intr-un procent total de pana la 20%, pot fi excluse de la retragerea de pe piata.

Atat produsele compuse cat si produsele din carne, care contin carne de porc si grasimi provenite din Irlanda intr-un procent total mai mare de 20%, trebuie retrase de pe piata si sechestrate

In ceea ce priveste produsele din carne de vita, autoritatile din Irlanda si Marea Britanie pentru Irlanda de Nord vor furniza informatii suplimentare prin sistemul de alerta rapida privind o eventuala posibila contaminare.

Statele membre trebuie sa ia masuri in baza informatiilor furnizate prin sistemul rapid de alerta european.


Carnea infestata a ajuns in magazinele din cateva judete
In acest timp, inspectorii sanitari veterinari au descoperit ca 133 de tone de carne provenite din Irlanda au ajuns in magazinele specializate din 27 de judete. Deocamdata, sustin inspectorii, populatia nu este expusa vreunui risc.

In ultimele trei luni, in Romania au intrat peste 130 tone de carne de porc contaminata cu dioxina, potrivit vicepresedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Laszlo Csutak. Potrivit acestuia, 40 de tone de carne de porc au fost descoperite la Cluj, 70 de tone in judetele Prahova, Valcea si Bucuresti, si inca 20 de tone intr-un depozit central din Bucuresti.

Cele 40 de tone de carne de lucru din Cluj au fost distribuite in 27 de judete la 36 de firme, iar din totalul cantitatii s-au gasit 4.373 kg.

Galati: 44 kg de kaizer infestat cu dioxina in magazinele Real si Primavara
Inspectorii sanitar-veterinari au descoperit ca aproximativ 44 de kilograme de kaizer infestat cu dioxina au ajuns in hypermarketul Real si in supermarketul Primavara din Galati, iar acesta din urma a vandut aproape toata cantitatea primita pana la controlul DSVSA.

Directorul DSVSA Galati, Viorel Gheorghita, a declarat ca pe piata locala au ajuns 43,9 kilograme de kaiser din loturile infestate cu dioxina din Irlanda.

"O firma din Ungaria a importat in Romania preparate sub forma de kaizer, iar firma din Bucuresti le-a distribit la alte 1.500 de firme. La Galati au ajuns 39 de kilograme la Real si 4,9 kilograme la Can Serv (operatorul supermarkurilor Primavara, n.r.). Prin sistemul de alerta, am identificat ca acest kaizer e din lotul suspectat de contaminare cu dioxina, din Irlanda", a afirmat Viorel Gheorghita.

O parte din kaizerul care a ajuns pe piata galateana s-a vandut inainte de a fi confiscat de inspectorii sanitar-veterinari. "La Can Serv, din 4,9 kilograme s-au descoperit doar 976 de grame, care s-au confiscat. La Real, toata cantitatea s-a confiscat", a precizat directorul DSVSA Galati.

Oficialul a spus, insa, ca nu exista niciun risc pentru sanatatea populatiei. Totusi, inspectorii sanitar-veterinari vor continua controalele.

Dambovita: sechestru pe o tona de carne de porc importata din Irlanda
Inspectorii DSVSA Dambovita au pus sub sechestru o tona de carne de porc importata din Irlanda. Directorul DSVSA Dambovita, Sandu Tolea, a declarat ca nu sunt motive de ingrijorare, intrucat niciun gram din aceasta carne nu a ajuns la consumatori. Urmeaza ca, in urma analizelor de laborator specifice, sa se stabileasca daca produsele sunt sau nu contaminate cu dioxina.

"Am gasit intr-un depozit o tona de carne din lotul incriminat. Intreaga cantitate a fost pusa sub sechestru pana la efectuarea analizelor. Carnea nu a intrat in procesare, pentru ca timpul de cand a ajuns in judet si pana am gasit-o noi a fost foarte scurt", a adaugat Tolea.

Carnea a fost adusa de un agent comercial din Targoviste de la o firma din judetul Cluj.

Circa 500 de kg de carne de porc din Irlanda au ajuns la o macelarie din Timis
Aproximativ 500 de kilograme de carne de porc din Irlanda, infestata cu dioxina, au ajuns la o macelarie din Dumbravita, judetul Timis, potrivit directorului executiv al DSVSA Timis, Petru Jeleriu.

Carnea nu a juns in mod direct in Timis, ci prin intermediul unor firme din Cluj. Inspectorii sanitar-veterinari au declansat controale la unitatile din judet.

Citeste mai mult in hotnews.ro
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton