Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie
Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Cazul grăsimii de porc din Belgia: În ianuarie 2006, autorităţile sanitare belgiene au constatat o depăşire a nivelului autorizat de dioxină la grăsimea de porc transformată în Belgia şi vândută unei întreprinderi olandeze de hrană pentru animale. Din precauţie, Belgia a plasat în carantină circa 400 de ferme de porci şi de păsări. Olanda a pus în carantină 275 de crescătorii şi a procedat la tăierea a circa 3.500 de porci. În acelaşi timp, China a suspendat importurile de carne de porc din Belgia, Olanda şi Germania, unde şapte exploataţii agricole au fost puse în carantină.
Cazul privind mozzarella din Italia: În martie 2008, o sută de crescătorii de bivoli din Campagna (sud) au fost plasate sub sechestru după descoperirea, în fabrici de brânzeturi care foloseau laptele lor, a unor niveluri de dioxină uşor superioare celor tolerate de Uniunea Europeană. La începutul crizei, autorităţile italiene nu au considerat oportun să procedeze la retragerea produselor incriminate, care au fost vândute numai pe piaţa internă. După o săptămână, au retras din rafturi mozzarella contaminată şi au evitat, astfel, sancţiunile.
Cazul cărnii de porc din Irlanda: În decembrie 2008, autorităţile au anunţat descoperirea de dioxină în nouă crescătorii din ţară şi au ordonat retragerea tuturor alimentelor pe bază de carne de porc produse cu începere de la 1 septembrie, comercializate în Irlanda şi în străinătate. Alerta a afectat reţeaua irlandeză a cărnii de porc, circa 2.000 de angajaţi din sector intrând în somaj tehnic.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Referitor la cazul Germaniei, unde mii de ferme de păsări şi de porci sunt închise din cauza contaminării cu dioxină a furajelor, Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat sâmbătă primele măsuri de precauţie faţă de carnea importată din această ţară.
Coreea de Sud a informat Uniunea Europeană că-şi suspendă importurile de carne de porc din Germania, măsură pe care Comisia Europeană o consideră disproporţionată, după cum a declarat sâmbătă pentru AFP Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate şi protecţia consumatorului, John Dalli.
Bruxelles consideră că nu este cazul să se decreteze interzicerea exporturilor de carne sau de produse pe bază de carne din Germania pentru că fermele sunt închise iar produsele livrate sunt 'blocate în aşteptarea analizelor', a subliniat purtătorul de cuvânt.
Agenţia rusă de supraveghere a agriculturii a anunţat o întărire a controlului asupra cărnii provenite din Germania şi din alte ţări europene, fără a preciza care ţări.
Slovacia a suspendat temporar vânzarea de ouă şi de carne de pasăre din Germania şi a ordonat controale în magazine şi antrepozite.
Ministerul german al Agriculturii a anunţat la rândul său, sâmbătă, că trei teste efectuate în abatoare de păsări au dat rezultate 'cu mult inferioare limitei autorizate'. Alte şase teste practicate asupra cărnii de porc au evidenţiat un nivel de dioxină compatibil cu reglementarea, a adăugat ministerul.
În tot acest timp, reproşurile faţă de fabricantul de grăsimi animale Harles und Jentzsch se multiplică. Suspiciunile de escrocherie şi de fraudă fiscală se adăugat posibilelor încălcări ale legislaţiei sanitare, potrivit aceleiaşi surse.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura