Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recordul mondial pentru legume uriase, stabilit in Germania

recordul-mondial-pentru-legume-uriase-stabilit-in-germania

DPA informeaza ca recordul mondial pentru legume uriase cultivate a fost stabilit in Germania. Un barbat are cele mai mari produse bio de pe tot globul.


Un gradinar din Turingia, un land din estul Germaniei, a stabilit un nou record mondial dupa ce a cultivat cele mai mari legume din lume, informeaza DPA.
 
Patrick Teichmann a stabilit acest record cultivand 33 de varietati diferite de legume supradimensionate, inclusiv napi, ceapa, dovleci, dovlecei si ridichi in gradina sa din micul oras Possneck.
 
Recordul lui a fost confirmat de Olaf Kuchenbecker, comisar-sef al Institutului Recordurilor din Germania.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Persoanele care vor sa castige trofeele principale din aceasta competitie mondiala trebuie sa cultive cel putin 30 de varietati de legume supradimensionate pentru a se califica in acest concurs.
 
Si in Romania se cresc legume uriase. 
 
O familie din Targu Jiu creste, de 20 de ani, tomate de peste 1 kilogram in gospodarie. Sotii Amarascu spun ca plantele nu au fost tratate cu ingrasaminte chimice, ci cu fecale de la pasari.
 
Au tinut sa foloseasca ingrasaminte suta la suta natural pentru ca tomatele sa creasca mari, cat pepenii galbeni, si sa fie gustoase. „Sunt pasionata de legumicultura, in special de cultivarea rosiilor. Am aproape toate soiurile, ochiul boului, inima boului, cherry. La sfarsitul lui februarie le-am pus in cutiute cu pamant si gunoi de la pasarile pe care le avem in curte. Nu am folosit azotat. Secretul sta si in plivit si plantat. Trebuie indepartate toate buruienile si udate frecvent. Le-am stropit impotriva manei. Si acum punem praf de la fecalele de pasari in apa si punem la radacina legumelor. Este samanta romaneasca, de la mama mea, am dat si vecinilor, dar cred ca nu le ingrijesc ca noi, de nu cresc asa. Am vandut peste 200 de kilograme de rosii, am facut 20 de kilograme de bulion, zacusca. Iau cate o galeata de pe ciorchine“, a spus Paraschiva Amarascu. Tomatele de mari dimensiuni ale sotilor Amarascu au devenit cunoscute peste tot in oras. Adesea, Ion Amarascu iese la sosea, in fata portii, sa le vanda. 
 
Nu a fost deloc dezamagit de vanzari cu toate ca datorita productiei mari, preturile au fost reduse la jumatate fata de anul trecut.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016