ANSVSA a aplicat deja amenzi de peste 1 milion de lei
Publicat la data de 16 Apr. 2021 in:
Stiri ANSVSA a anuntat deja a aplicat amenzi de peste 1 milion de lei in urma controalelor efectuate in mai multe unitati, verificari despre care noi v-am anuntat.
Inspectorii sanitari veterinari au aplicat 269 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1,09 milioane de lei si au trimis catre neutralizare 1,3 tone de alimente, in urma neconformitatilor constatate in timpul
controalelor efectuate la nivel national in perioada 21 martie 2021 - 7 aprilie 2021.
Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in perioada analizata au fost efectuate controale in 4.056 de obiective din sectorul alimentar, respectiv in carmangerii, macelarii, pescarii, unitati de alimentatie publica de tip pizzerii, cantine, unitati de catering, restaurante care livreaza hrana preparata consumatorilor finali in sistem de livrare la comanda, cofetarii, patiserii, hipermarketuri/supermarketuri, depozite alimentare, pensiuni turistice, piete agroalimentare, centre prelucrare lapte integrate in cadrul exploatatiei.
De asemenea, inspectorii ANSVSA au controlat si 1.404 mijloace de transport destinate produselor alimentare si animalelor vii, 57 de abatoare autorizate sanitar veterinar pentru sacrificare ovine la nivelul carora au fost sacrificate 52.758 de capete tineret ovine/caprine, 9 spatii amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor si iezilor la nivelul pietelor (1 Caras Severin, 1 Covasna, 5 Harghita, 1 Hunedoara, 1 Iasi), in care au fost sacrificate 545 de capete tineret ovine/caprine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit sursei citate, in intervalul 21 martie - 7 aprilie, in Romania au fost sacrificati in total 53.303 de miei si iezi.
"Deficientele constatate de inspectorii Autoritatii, in urma controalelor efectuate, au fost sanctionate prin aplicarea a 269 de sanctiuni contraventionale, care au insumat 1.099.135 de lei, emiterea a 5 ordonante privind suspendarea temporara a activitatii si a 8 ordonante privind interzicerea desfasurarii activitatii unor unitati.De asemenea, au fost aplicate masuri de retinere oficiala si au fost dirijate catre unitati de neutralizare 1.331 de kg de produse alimentare care nu respectau normele sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor", au transmis reprezentantii autoritatii.
ANSVSA precizeaza ca printre neconformitatile constatate si sanctionate sunt: desfasurarea activitatilor in spatii/unitati neinregistrate sanitar veterinar; deficiente referitoare la demonstrarea trasabilitatii produselor alimentare; etichetare necorespunzatoare; lipsa implementarii corespunzatoare a programul de autocontrol; lipsa monitorizarii temperaturii in depozit; utilizarea unor mijloace de transport neautorizate pentru transportul alimentelor; deficiente privind elaborarea si implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>