Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA a avizat 45 de puncte temporare pentru sacrificarea mieilor

ansvsa-a-avizat-45-de-puncte-temporare-pentru-sacrificarea-mieilor

Functionarea punctelor de sacrificare a mieilor este permisa numai in perioada 15 - 28 aprilie 2019, premergatoare Pastelui catolic si Pastelui ortodox, intre orele 7:00 si 17:00.


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a anuntat ca a autorizat pana in prezent, la nivelul intregii tari, 45 de puncte temporare pentru sacrificarea mieilor, asigurand totodata si personalul necesar functionarii acestora.
 
Decizia autorizarii unui astfel de punct temporar de sacrificare este luata de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor judeteana, in urma solicitarii motivate primite din partea autoritatilor locale.
 
Totodata, serviciile veterinare asigura diminuarea riscului raspandirii bolilor la animale si a aparitiei toxiinfectiilor in randul populatiei.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

„Restrictiile impuse de prezenta virusului pestei porcine africane afecteaza sacrificarea mieilor numai in interiorul zonelor de protectie si supraveghere, respectiv pe o raza de 3 km si 10 km in jurul focarului. Din interiorul acestui perimetru este cu desavarsire interzisa iesirea oricarui animal sau a carnii si produselor din carne”, a mai transmis ANSVSA.
 
Amenajarea unui punct temporar de sacrificare se face tinand cont de distantele mari fata de abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, numarul mare de miei destinati sacrificarii in aceasta perioada, care trebuie sa fie peste capacitatea de sacrificare proiectata a abatoarelor autorizate sanitar veterinar din vecinatate, asigurarea la nivel local a numarului suficient de personal sanitar veterinar permanent care sa realizeze controlul ante-mortem si post-mortem al animalelor si care sa poata dispune masuri in cazurile in care constata incalcari ale prevederilor legislatiei in vigoare.
 
Punctele temporare de sacrificare in care crescatorii de ovine pot sacrifica mieii trebuie se respecte conditiile generale si specifice de igiena, bunastare a animalelor si gestionare a subproduselor de origine animala nedestinate consumului uman stabilite de legislatia sanitara veterinara.
 
„In cazul mieilor destinati sacrificarii se vor avea in vedere si urmatoarele aspecte: controlul starii de sanatate a animalelor si admiterea pentru sacrificare in vederea consumului public numai a animalelor identificate conform legislatiei in vigoare, care sunt sanatoase, crescute in gospodarii, ferme si localitati indemne de boli transmisibile; verificarea respectarii regulilor de bunastare a animalelor in timpul transportului si in timpul taierii, in toate unitatile aprobate pentru taierea mieilor, inclusiv verificarea modului de completare al formularelor de miscare; transportul mieilor trebuie efectuat numai in mijloace auto autorizate sanitar veterinar, iar animalele vor fi insotite de certificate veterinare care sa ateste sanatatea acestora, precum si de documente care sa cuprinda informatii despre lantul alimentar”, se arata intr-un comunicat al ANSVSA.
 
De asemenea, carnea de miel rezultata in urma sacrificarilor in spatiile/locurile amenajate temporar va fi obtinuta numai la cererea directa a consumatorilor si nu poate fi livrata catre alte unitati din domeniul alimentar inregistrate/autorizate sanitar veterinar.
 
Nu in ultimul rand, marcarea carcaselor de miel rezultate in urma sacrificarilor in spatiile amenajate temporar va fi realizata cu o marca de sanatate de forma rotunda, cu un diametru de 3,5 cm, in interiorul careia trebuie sa fie inscrise indicativul judetului urmat de codul numeric acordat de DSVSA judeteana.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016