Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA a dat amenzi de peste 2,7 milioane lei

ansvsa-a-dat-amenzi-de-peste-27-milioane-lei

Inspectorii ANSVSA au aplicat amenzi de peste 2,7 milioane pe lei in perioada 24 iunie - 30 august.


In intervalul mentionat, inspectorii sanitari - veterinari care activeaza in Comandamentul Sezon Estival 2019 au verificat 2.448 de unitati localizate in cele sapte zone de interes turistic: Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia - Vama Veche.
 
Tipurile de unitati vizate au fost: cantinele taberelor scolare, depozitele alimentare, unitatile de tip supermarket si hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetarie si patiserie, beach-baruri, restaurantele si alte unitati de alimentatie publica, in care se prepara si se servesc alimente.
 
Astfel, controalele s-au desfasurat in: 944 de restaurante, 47 de pizzerii, 295 de unitati tip fast-food, 54 de braserii, 153 de unitati tip bufet, 228 de baruri, sase cafe baruri, 12 snack baruri, opt unitati tip bistro, doua unitati catering, 40 de cantine din tabere scolare, opt pensiuni, 393 de magazine alimentare, 23 de cofetarii/patiserii, 126 de laboratoare cofetarie patiserie, 33 de rulote, o rotiserie, 15 tonete, 16 depozite alimentare, 20 de supermarketuri, 12 unitati comercializare produse congelate, cinci carmangerii, trei unitati de procesare lapte si patru autoutilitare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
In urma controalelor, s-au constatat neconformitati cu privire la manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea conditiilor de igiena in spatiile de productie, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, depozitarea in conditii necorespunzatoare a acestora, comercializarea produselor de origine animala cu termen de valabilitate expirat, nedemonstrarea trasabilitatii produselor alimentare, nementinerea 48 de ore a probelor de preparate culinare, folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor si utilajelor in stare insalubra, efectuarea transporturilor de produse de origine animala cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar, absenta documentelor care descriu procedurile elaborate cu privire la principiile HACCP.
 
Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor au fost aplicate 298 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.776.300 de lei.
 
De asemenea, au fost emise o ordonanta de interzicere a activitatii pentru o unitate tip bufet, precum si patru ordonante de suspendare temporara a activitatii pentru trei unitati tip fast-food si o unitate procesare lapte.
 
In aceasta perioada, au fost confiscate si retrase de la vanzare 481 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate catre o unitate de neutralizare.
 
Activitatea sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a personalului tehnic s-a axat, in principal, pe preventia aparitiei riscului si a pericolelor privind siguranta alimentara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016