Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ANSVSA a inceput controalele de sezon
Actiunile se vor desfasura in targurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de abatorizare, procesare, depozitare si comercializare a produselor alimentare de origine animala si non-animala, precum ?i in unitatile de alimentatie publica, de tipul restaurantelor, cantinelor, bufetelor.
Avand in vedere apropierea sarbatorilor de iarna ceea ce poate conduce la o crestere a comercializarii de animale vii, in special porci, dar si de produse alimentare de origine animala si non animala si implicit o crestere a potentialelor pericole pentru sanatatea consumatorilor, ANSVSA va intensifica controalele la obiectivele ce desfasoara activitati supuse controlului sanitar veterinar.
Actiunile de control se vor desfasura in targurile de animale, pietele agroalimentare, unitatile de abatorizare, procesare, depozitare si comercializare a produselor alimentare de origine animala si non-animala (carmangerii, macelarii, magazine alimentare, supermarketuri, hypermarketuri etc.), precum ?i in unitatile de alimentatie publica, de tipul restaurantelor, cantinelor, bufetelor etc., fiind urmarite in principal urmatoarele aspecte :
- conditiile generale si specifice de igiena necesare a fi respectate in unitatile de productie (abatoare, fabrici de procesare etc.) pe intreg ”lantul alimentar” de la aprovizionarea cu materii prime pana la procesarea, depozitarea, livrarea, transportul si comercializarea directa catre consumator a produselor finite;
- conditiile sanitare veterinare de functionare a unitatilor care comercializeaza produse de origine animala, care au fost autorizate/inregistrate sanitar veterinar, precum ?i a mijloacelor de transport al produselor de origine animala;
- conditiile de depozitare a produselor de origine animala;
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
- provenienta alimentelor de origine animala sau care con?in produse de origine animala, a modului in care sunt manipulate si expuse la vanzare; prezen?a, dupa caz, a vitrinelor frigorifice care sa mentina o temperatura corespunzatoare si care sa evite contaminarea produselor;
- cerintele referitoare la marcarea carnii si identificarea produselor de origine animala, in special prezenta marcii de sanatate pe carcasele, semicarcasele si sferturile de caracase provenite de la porcine si existenta, dupa caz, a certificatului de sanatate pentru carne;
- cerintele referitoare la marcarea produselor de origine animala;
- cerintele referitoare la etichetarea produselor de origine animala;
- conditiile de functionare a unitatilor inregistrate sanitar veterinar din sectorul alimentatiei publice, a pensiunilor agroturistice, unde se vor organiza mese festive, precum si a pietelor agroalimentare in care se comercializeaza produse de origine animala;
- interzicerea taierii animalelor in scopul comercializarii carnii sau a produselor rezultate pentru consum public, in alte locuri sau spatii, decat cele autorizate sanitar veterinar;
- interzicerea comercializarii produselor de origine animala in alte locuri decat cele autorizate/ inregistrate sanitar veterinar;
- aplicarea dispozitiilor privind conditiile sanitar-veterinare care trebuie respectate la miscarea suinelor vii pe teritoriul Romaniei.
- un aspect deosebit de important este interzicerea comercializarii carnii provenita de la porcii sacrificati in interes familial, (fara efectuarea expertizei sanitare veterinare) fapta care daca este constatata va fi sanctionata contraventional cu amenda de la 20.000 – 40.000 lei.
Toate aceste activitati vor fi concentrate in vederea verificarii modului in care operatorii economici respecta cerintele prevazute de legislatia specifica in vigoare precum si orice alte aspecte din aria de competenta care in final sa conduca la un comert civilizat si sigur sub aspect sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor .
Inspectorii ANSVSA vor manifesta toleranta zero fata de neconformitatile constatate, in functie de gravitatea, caracterul si consecintele acestora, masurile care pot fi luate pot ajunge de la sanctionarea contraventionala pana la suspendarea temporara a activitatii sau in cazurile cele mai grave la interzicerea activitatii, si sesizarea si a altor institutii abilitate ale statului in efectuarea de cercetari specifice altele decat cele sanitare veterinare.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi