Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Campanie de informare a producatorilor cu privire la normele de conformitate a laptelui

ansvsa-campanie-de-informare-a-producatorilor-cu-privire-la-normele-de-conformitate-a-laptelui

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va desfasura, in perioada 10 - 30 iunie, o campanie de informare la nivel national, prin care-si propune sa aduca la cunostinta producatorilor si procesatorilor masurile care trebuie intreprinse, pentru asigurarea conformitatii laptelui crud cu standardele Uniunii Europene, a anuntat luni Autoritatea.


Scopul campaniei este de a oferi informatiile necesare celor care cresc un numar mic de animale, astfel incat sa-si poata valorifica in continuare laptele, iar unitatilor de procesare sa aplice masurile necesare pentru a procesa si vinde in continuare produsele in Romania.

Potrivit ANSVA, se urmareste pastrarea locurilor de munca in domeniu sau crearea de altele noi, cresterea efectivelor de vaci de lapte si in esenta o modalitate de a evita implicatii  sociale si economice nedorite, care ar putea rezulta ca urmare a sistarii activitatii  unor unitati de industrie alimentara.

Subiecte asemanatoare: Standarde pentru vanzarea laptelui crud prin intermediul automatelor

Esentiala este aplicarea unor masuri si derularea unor programe menite sa duca la imbunatatirea calitatii laptelui crud de vaca, a sistemului de colectare a laptelui de vaca si la modernizarea si dezvoltarea fermelor agricole, in acord cu cerintele si reglementarile europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h


Aceasta campanie de informare va fi coordonata de catre Directia de Trasabilitate si Siguranta  Alimentelor de Origine Animala din cadrul ANSVSA si se va realiza de catre  Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) judetene prin echipe formate din medici veterinari oficiali din cadrul Biroului Siguranta Alimentelor de Origine Animala, medici veterinari oficiali din cadrul Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si medici veterinari oficiali responsabili de zona.

Echipele respective vor avea atributii si responsabilitati pentru organizarea unor actiuni de informare, in principal a producatorilor care livreaza lapte crud la centrele de colectare a laptelui, unitatile de procesare a laptelui autorizate sau inregistrate sanitar veterinar, precum si a celor care vand direct laptele crud catre consumatorul final, cu privire la criteriile de calitate a laptelui crud,  in special la  numarul total de germeni si numarul de celule somatice, precum si modul in care poate fi atinsa conformitatea laptelui cu standardele Uniunii Europene.

In cadrul intalnirilor organizate de catre DSVSA cu producatorii de lapte vor fi discutate aspecte privind:

- cerintele de calitate pe care trebuie sa le indeplineasca laptele crud, prevazute de legislatia Uniunii Europene;

- caile de contaminare a laptelui;

- regulile de igiena a mulsului ce trebuie respectate de catre producatori, in vederea obtinerii laptelui conform cu standardele Uniunii Europene;

- aspecte practice privind identificarea si eliminarea din consumul uman a laptelui provenit de la animale bolnave, aflate sub tratament sau in perioada de asteptare, dupa administrarea tratamentului, precum si a laptelui care prezinta modificari de culoare, gust si miros;  

- racirea si depozitarea laptelui dupa muls;

- restrictiile privind vanzarea directa sau livrarea laptelui la centrele de colectare sau unitatile de procesare.

Din 31 mai 2015, piata laptelui din Uniunea Europeana se modifica prin eliminarea sistemului cotelor de lapte.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

ComentariiComentarii0 comentarii




Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
Adrian spune: Foarte interesant!
01 Iul. 2021 10:20:40
Raspunde la intrebare
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Produse chimice utilizate in sectorul agricol pentru combaterea daunatorilor. Contin ingrediente bi ...

Reprezinta numarul animalelor/hectar care sunt aduse la pasunat intr-un perimetru agricol. Pentru a ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016