Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Stiri

In urma controalelor ANSVSA in ferme, inspectorii au constatat neconformitati la anumite loturi de lapte.
Consecutiv stabilirii trasabilitatii lotului suspect, procesatorul, pe baza analizelor de autocontrol, a identificat lotul cu posibile neconformitati. Dupa sosirea rezultatelor analizelor, ANSVSA a initiat alerta prin Sistemul Rapid de Alerta.
Din cauza potentialului risc, ca o parte din aceste loturi sa fi ajuns in procesare, s-a solicitat procesatorului retragerea tuturor loturilor produse in perioada respectiva, pentru a elimina orice pericol pentru sanatatea consumatorilor.
Inspectorii ANSVSA au demarat verificarile la procesatorul respectiv si la fermele care au furnizat laptele.
In timpul anchetei, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au constatat ca exista posibilitatea ca laptele conform sa fi intrat in contact cu lapte neconform si atunci au dispus sechestratea loturilor suspecte de contaminare aflate in stoc, in depozitul procesatorului si retragerea de pe piata a produsele rezultate.
Conform legislatiei in vigoare, operatorul are obligativitatea de a retrage de pe piata produsele care nu satisfac cerintele de siguranta ale produselor alimentare.
Retragerea acestor produse neconforme se face cu informarea autoritatilor competente si sub supravegherea acestora.
Operatorii din sectorul alimentar coopereaza cu autoritatile competente la actiunile intreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar, pe care ei il furnizeaza sau l-au furnizat.
Precizam ca, in conformitate cu legislatia europeana :
"Operatorii din sectorul produselor alimentare si operatorii cu activitate in domeniul hranei pentru animale iau masuri, in toate etapele producerii, prelucrarii si distributiei din unitatea aflata sub controlul lor, astfel incat produsele alimentare sau hrana pentru animale sa satisfaca cerintele legislatiei alimentare care sunt relevante pentru activitatile lor si verifica indeplinirea acestor cerinte."
Conform prevederilor Regulamentului Parlamentului European si Consiliului nr. 178/2002 informatiile vehiculate prin Sistemul Rapid de Alerta si cele care fac obiectul verificarilor autoritatii competente sunt supuse normelor de confidentialitate.
Din cauza potentialului risc, ca o parte din aceste loturi sa fi ajuns in procesare, s-a solicitat procesatorului retragerea tuturor loturilor produse in perioada respectiva, pentru a elimina orice pericol pentru sanatatea consumatorilor.
Inspectorii ANSVSA au demarat verificarile la procesatorul respectiv si la fermele care au furnizat laptele.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In timpul anchetei, inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor au constatat ca exista posibilitatea ca laptele conform sa fi intrat in contact cu lapte neconform si atunci au dispus sechestratea loturilor suspecte de contaminare aflate in stoc, in depozitul procesatorului si retragerea de pe piata a produsele rezultate.
Conform legislatiei in vigoare, operatorul are obligativitatea de a retrage de pe piata produsele care nu satisfac cerintele de siguranta ale produselor alimentare.
Retragerea acestor produse neconforme se face cu informarea autoritatilor competente si sub supravegherea acestora.
Operatorii din sectorul alimentar coopereaza cu autoritatile competente la actiunile intreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar, pe care ei il furnizeaza sau l-au furnizat.
Precizam ca, in conformitate cu legislatia europeana :
"Operatorii din sectorul produselor alimentare si operatorii cu activitate in domeniul hranei pentru animale iau masuri, in toate etapele producerii, prelucrarii si distributiei din unitatea aflata sub controlul lor, astfel incat produsele alimentare sau hrana pentru animale sa satisfaca cerintele legislatiei alimentare care sunt relevante pentru activitatile lor si verifica indeplinirea acestor cerinte."
Conform prevederilor Regulamentului Parlamentului European si Consiliului nr. 178/2002 informatiile vehiculate prin Sistemul Rapid de Alerta si cele care fac obiectul verificarilor autoritatii competente sunt supuse normelor de confidentialitate.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News