Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA face recomandari de sezon crescatorilor de animale


Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor reaminteşte tuturor persoanelor care deţin şi cresc porci pentru consum în gospodăria proprie, obligaţiile ce le revin în conformitate cu legislaţia sanitară-veterinară în vigoare:
  • anunţaţi medicul veterinar, pentru solicitarea de asistenţă sanitară veterinară (ASOMARE), la sacrificarea animalului pentru consum propriu şi predaţi acestuia crotaliul de identificare, în termen de 7 zile;
  • recoltaţi probe de carne din pilierii diafragmatici şi din musculatura intercostală a animalului şi prezentaţi-vă la medicului veterinar de pe raza localităţii, pentru efectuarea examenului trichineloscopic obligatoriu.

ASOMARE = orice proces provocat în mod intenţionat care determină pierderea cunoştinţei şi a sensibilităţii faţă de durere, inclusiv orice proces care determină moartea imediată.

METODE DE ASOMARE:

1. Asomarea cu pistolul cu glonte captiv - pistolul va fi poziţionat într-un punct situat la aproximativ 2 cm deasupra nivelului ochilor, pe mijloc, cu vârful ţevii orientat spre coadă.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


2. Asomarea prin electronarcoză - electrozii se vor plasa de o parte şi de alta a capului animalului pentru cel puţin 4 secunde, la baza urechilor, în spatele acestora, pe cât posibil între ochi şi urechi.

În urma asomării urmează înjunghierea tradiţională.

De asemenea, ANSVSA reaminteste faptul că este interzisă sacrificarea porcilor în afara incintei gospodăreşti (pe drumuri, în şanţuri etc.) iar solicitarea medicului veterinar pentru efectuarea examenului trichineloscopic reprezintă o obligaţie legală ce trebuie respectată de către toţi cetăţenii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016