Conducerea A.N.S.V.S.A. a dispus, ca în fiecarea an, constituirea Comandamentului Sezon Estival, cu scopul de a asigura sănătatea şi siguranţa alimentară a turiştilor care se vor deplasa în această vară pe Litoralul Mării Negre.
Comandamentul va activa în perioada 21 iunie – 31 august.
Datorită constrângerilor bugetare existente în acest an, Comandamentul Sezon Estival va fi înjumătăţit faţă de anii anteriori.
Astfel, zece inspectori detaşaţi de la Direcţiile Sanitare Veterinare judeţene, organizaţi în echipe de câte două persoane, vor acţiona în serii de câte două săptămâni şi vor ajuta personalul existent în cadrul DSVSA Constanţa în activitatea sa de a asigura un comerţ cu alimente sigure pe Litoralul Marii Negre.
Creşterea rulajului de marfă al unităţilor din industria alimentară din aceste zone, în special al celor care prepară, furnizează şi comercializează alimente pentru persoanele aflate în oraşele şi staţiunile turistice, reprezintă un potenţial risc pentru sănătatea umană, având în vedere incidentele înregistrate în anii trecuţi.
Verificările inspectorilor A.N.S.V.S.A. vor viza, în baza unui program tematic de control, magazinele alimentare, restaurantele, fast-foodurile, cantinele, pensiunile turistice, taberele de copii, şi alte unităţi de alimentaţie publică, în care se prepară, se servesc şi se comercializează alimente.
Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor verifica modul în care agenţii economici respectă normele legale privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.
În această perioadă, numărul de telefon Call Center al A.N.S.V.S.A. 0800-826787 este la dispoziţia cetăţenilor zilnic, 24/24 de ore, pentru a putea fi sesizate neregulile în domeniul siguranţei alimentelor şi faptele de corupţie în domeniul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
„Siguranţa alimentară este prioritatea noastră în această perioadă a concediilor. Rolul inspectorilor noştri este de a se asigura că şi operatorii economici din domeniu respectă sănătatea şi confortul turiştilor aflaţi în vacanţă pe malul Mării Negre” a declarat preşedintele A.N.S.V.S.A., Marian Zlotea.
Comandamentul va activa în perioada 21 iunie – 31 august.
Datorită constrângerilor bugetare existente în acest an, Comandamentul Sezon Estival va fi înjumătăţit faţă de anii anteriori.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Astfel, zece inspectori detaşaţi de la Direcţiile Sanitare Veterinare judeţene, organizaţi în echipe de câte două persoane, vor acţiona în serii de câte două săptămâni şi vor ajuta personalul existent în cadrul DSVSA Constanţa în activitatea sa de a asigura un comerţ cu alimente sigure pe Litoralul Marii Negre.
Creşterea rulajului de marfă al unităţilor din industria alimentară din aceste zone, în special al celor care prepară, furnizează şi comercializează alimente pentru persoanele aflate în oraşele şi staţiunile turistice, reprezintă un potenţial risc pentru sănătatea umană, având în vedere incidentele înregistrate în anii trecuţi.
Verificările inspectorilor A.N.S.V.S.A. vor viza, în baza unui program tematic de control, magazinele alimentare, restaurantele, fast-foodurile, cantinele, pensiunile turistice, taberele de copii, şi alte unităţi de alimentaţie publică, în care se prepară, se servesc şi se comercializează alimente.
Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor verifica modul în care agenţii economici respectă normele legale privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.
În această perioadă, numărul de telefon Call Center al A.N.S.V.S.A. 0800-826787 este la dispoziţia cetăţenilor zilnic, 24/24 de ore, pentru a putea fi sesizate neregulile în domeniul siguranţei alimentelor şi faptele de corupţie în domeniul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
„Siguranţa alimentară este prioritatea noastră în această perioadă a concediilor. Rolul inspectorilor noştri este de a se asigura că şi operatorii economici din domeniu respectă sănătatea şi confortul turiştilor aflaţi în vacanţă pe malul Mării Negre” a declarat preşedintele A.N.S.V.S.A., Marian Zlotea.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News