Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANSVSA intensifica toate controalele la oua si carne de pasare
Autoritatea a anuntat ca se iau masuri suplimentare de precautie, dupa ce s-au constatat cazuri multiple de infectare cu salmonella in Polonia.
"ANSVSA a dispus in urmatoarea perioada controale pe tot segmentul carne, pasare si oua provenite din alte state membre si in special din Polonia. Adica vom recolta probe de carne, pentru a evita sau diminua spre zero riscul de a ajunge la consumator carnea de pasare infectata cu salmonella enteritidis si typhimorium. (...)
A inceput un control care se va efectua pe o perioada de 3 luni, vom recolta din supermarket, din fabrici de procesare, din depozite, de pe tot lantul unde exista produse care vin din aceste state. Controalele au inceput de o saptamana, recoltam probe de carne de pasare cu origine din alte state membre si in special din Polonia, ca sa ne asiguram ca pe piata din Romania sunt puse la comercializare produse sigure", a explicat Mihai Ponea.
A inceput un control care se va efectua pe o perioada de 3 luni, vom recolta din supermarket, din fabrici de procesare, din depozite, de pe tot lantul unde exista produse care vin din aceste state. Controalele au inceput de o saptamana, recoltam probe de carne de pasare cu origine din alte state membre si in special din Polonia, ca sa ne asiguram ca pe piata din Romania sunt puse la comercializare produse sigure", a explicat Mihai Ponea.
Vicepresedintele ANSVSA a precizat ca alertele privind existenta bacteriei salmonella in carnea de pasare din Polonia au crescut cu 40% in perioada august-octombrie a anului curent, comparativ cu perioada similara a lui 2020.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
"In ultima perioada, in Romania avem tot mai multe alerte, adica a crescut incidenta alertelor cu peste 40% in ceea ce inseamna salmonella enteritidis si typhimorium in carnea de pasare provenita din zona Polonia. In ultima luna, am avut cel putin 11 alerte pe salmonella enteritidis si typhimorium in carnea de pasare, 9 au fost provenienta Polonia, si toate intrate prin zona de Vest. Se constata o crestere si pe judete, in judetul Bihor se constata o crestere a prezentei salmonella in carnea de pasare intrata prin acea zona. (...)
Am facut comparatia cu aceeasi perioada a anului trecut, august-octombrie 2021 cu aceeasi perioada din 2020, plus din august 2021 a inceput o crestere exponentiala a numarului de alerte de carne de pasare, pentru ca noi avem zilnic zeci de alerte, activam pe tot segmentul alimentar, pe toate alimentele, si avem extrem de multe alerte, avem chiar 2-3 sisteme informatice la care avem cate un membru in fiecare judet, sa actioneze in timp cat mai scurt, sa nu avem riscul de a fi pe piata la consumator, iar cand ajunge la consumator sa ne asiguram ca operatorul care comercializeaza informeaza corect si retrage, aduce produsul inapoi", a mentionat Mihai Ponea.
Am facut comparatia cu aceeasi perioada a anului trecut, august-octombrie 2021 cu aceeasi perioada din 2020, plus din august 2021 a inceput o crestere exponentiala a numarului de alerte de carne de pasare, pentru ca noi avem zilnic zeci de alerte, activam pe tot segmentul alimentar, pe toate alimentele, si avem extrem de multe alerte, avem chiar 2-3 sisteme informatice la care avem cate un membru in fiecare judet, sa actioneze in timp cat mai scurt, sa nu avem riscul de a fi pe piata la consumator, iar cand ajunge la consumator sa ne asiguram ca operatorul care comercializeaza informeaza corect si retrage, aduce produsul inapoi", a mentionat Mihai Ponea.
Potrivit acestuia, fiecare transport cu carne de pasare si cu oua provenite din statele UE va fi verificat pentru detectarea salmonella.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News