Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA: Notificări de respingere la frontieră pentru alimente sau furaje


Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje (SRAAF) este constituit în baza Regulamentul (CE) Nr.178/2002, care prevede principiile şi cerinţele generale ale legislaţiei privind alimentele, are scopul de a furniza autorităţilor de control competente din statele membre ale Uniunii Europene un instrument util pentru schimbul de informaţii asupra măsurilor dispuse în domeniul siguranţei alimentelor, se arată într-o informare publicată joi de ANSVSA.
Schimbul de informaţii în cadrul retelei sistemului se realizează prin intermediul notificărilor, care sunt de trei tipuri: notificări de alertă, notificări informative şi notificări de respingere la frontieră.

În perioada 1 ianuarie 2010 - 7 septembrie 2010, au fost evaluate şi arhivate în baza de date a punctului naţional de contact din România, pentru sistemul rapid de alertă pentru alimente şi furaje un număr de 16 notificări de respingere la frontieră.

Notificările au fost transmise de către Posturile de Inspecţie la Frontieră: Constanţa Nord şi Sud, Halmeu, Otopeni, Punctul de Intrare Galaţi, spre punctul de contact din România şi spre celelalte Posturi de Inspecţie la Frontieră ale Uniunii Europene, iar alimentele sau furajele care au făcut obiectul acestor notificări au fost fie returnate, fie distruse, în funcţie de decizia exportatorului sau a importatorului, după caz.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h

Motivele pentru care au fost transmise notificările de respingere la frontieră au fost :

- Certificate sanitare veterinare necorespunzătoare pentru hrana pentru animale
- Lipsă certificat pentru izolatul proteic de soia
- Lipsă documente peşte congelat
- Lipsă certificat de sănătate pentru extract de propolis
- Lipsă elemente de identificare pentru scorţişoară
- Lipsă documente pentru suplimente alimentare
- Produse de cofetărie expirate
- Infestare cu insecte a mazării uscate
- Tratament neautorizat cu radiaţii ionizante a ceaiului pentru controlul metabolismului lipidic
- Tratament cu radiaţii ionizante a extractului vegetal de Angelica
- Tratament neautorizat cu radiaţii ionizante a extractului de cactus
- Eroarea a mărcii de sănătate pentru un transport de peşte
- Controlul deficitar al temperaturii şi întreruperea lanţului frigorific – şi condiţii de igienă necorespunzătoare pentru macroul
congelat

Notificări de alertă

Notificările de alertă sunt transmise atunci când un aliment sau furaj prezintă un risc, se află pe piaţă şi se impun acţiuni imediate. Alertele sunt iniţiate de unul dintre judeţele României sau de un alt Stat Membru al Uniunii Europene care detectează o problemă şi dispune măsuri relevante cum ar fi retragerea de pe piaţă sau în cazuri excepţionale retragerea direct de la consumator. Notificarea are scopul de furniza membrilor reţelei SRAAF, informaţii pentru a verifica dacă
produsul incriminat se află sau nu pe piaţa naţională a unui stat membru, astfel încât acesta să poată dispune la rândul său măsurile necesare.

Notificări informative

Notificările informative privesc alimente sau furaje care au fost puse pe piaţă şi pentru care a fost identificat un risc, dar pentru care alţi membri ai reţelei nu trebuie să întreprindă măsuri imediate datorită faptului că produsul nu a ajuns pe piaţa lor sau nu este prezent pe piaţă sau datorită naturii riscului nu necesită acţiuni imediate.

Notificări de respingere la frontieră

Aceste notificări privesc transporturile de alimente şi furaje care au fost testate, controlate şi respinse la punctele de frontieră al unui stat membru al Uniunii Europne, atunci când a fost identificat un risc pentru sănătatea consumatorilor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016