Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANSVSA: Toxiinfecţia alimentară determinată de toxina botulinică nu a fost produsă de peşte
Cele şase persoane din judeţul Argeş, diagnosticate cu botulism, nu s-au îmbolnăvit din cauza consumului de peşte din conservă, rezultatul analizelor de laborator arătând că ar fi vorba despre alimente de origine animală sau vegetală conservate, informează Mediafax care citeaza surse din ANSVSA.
Potrivit unui comunicat de miercuri, buletinul de analiză eliberat de către Institutul Cantacuzino evidenţiază faptul că cele şase persoane din judeţul Argeş diagnosticate cu botulism nu s-au îmbolnăvit din cauza consumului de peşte din conservă. Rezultatul investigaţiilor de laborator confirmă faptul că în acest episod, tipul de toxină botulinică identificat din serul pacienţilor a fost cel de tip B.
Tipurile A şi B sunt la originea îmbolnăvirilor care au drept cauză consumul de alimente de origine animală (carne la borcan, cârnaţi, şuncă, etc.) sau vegetală (fructe, legume proaspete sau sub formă de conserve, semiconserve şi conserve preparate în casă).
Tipul E este sursa îmbolnăvirilor cauzate de consumul de produse de origine acvatică, inclusiv peşte conservat (prin marinare, afumare, etc).
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
ANSVSA aşteaptă, miercuri, rezultatele celorlalte investigaţii cerute de preşedintele instituţiei pentru a dispune, în baza unor date certe, măsurile legale privind produsele sechestrate, se mai precizează în comunicatul instituţiei. De asemenea, Autoritatea a cerut structurilor din subordine extinderea ariei verificărilor şi pentru alte loturi de produse de acelaşi tip în scopul prevenirii apariţiei unor asemenea situaţii tragice.
Preşedintele ANSVSA Marian Zlotea a solicitat Ministerului Sănătăţii demararea unor investigaţii privitoare la modul în care ASP Argeş a realizat ancheta epidemiologică.
"Este inadmisibil ca pacientul să fie internat la Spitalul Judeţean Argeş şi, timp de şapte zile sa fie tratat pentru o cu totul altă afecţiune decât cea de care suferea. Cu o anchetă epidemiologică corectă, un diagnostic rapid şi corect, am fi luat mult mai repede măsurile care ţin de competenţa noastră", a declarat preşedintele ANSVSA.
Un adolescent de 14 ani din comuna argeşeană Stâlpeni şi mama sa sunt suspecţi de botulism, fiind trimişi, miercuri, de la Spitalul Judeţean din Piteşti la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, unde au fost spitalizaţi alţi şase bolnavi, unul dintre aceştia murind.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News