Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
ANSVSA va intensifica in perioada urmatoare controalele la importurile de carne si oua
Decizia a fost luata ca urmare a semnalarii unor cazuri de oua contaminate cu salmonella provenite din Polonia.
Seful ANSVSA, Radu Roatis, a anuntat saptamana aceasta ca, impreuna cu politistii de la IGP, inspectorii sanitar veterinari vor demara controale sustinute si permanente in cazul importurilor de produse de origine animala, in special la oua si carne de pasare, in conditiile in care in ultima perioada au fost mai multe notificari privind suspiciuni de salmonella la oua provenite din Polonia.
„Impreuna cu cei de la IGP vom demara controale sustinute la orice produs care intra in tara, dar si pe drumurile publice si in marile aglomerari de vanzare din Capitala si in toate depozitele care sunt in jurul Capitalei. Controalele vor fi cu caracter permanent si cu precadere la oua si carne de pasare. Intr-o analiza de risc, dupa controalele pe care le-am facut cu oameni pregatiti si constatand o serie de abateri, am decis sa crestem frecventa acestor controale pe o piata care reprezinta 20% din Romania. Consider ca rezultatele controalelor sunt legate de starea de sanatate a populatiei si de lipsa toxinfectiilor alimentare”, a adaugat Radu Roatis.
In ceea ce priveste Planul National de Control demarat de ANSVSA in data de 16 mai pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena in alimente, seful Autoritatii Veterinare a subliniat ca prin acest program a urmarit protectia populatiei de eventuale incidente, iar raportarile au fost realizate corect si transparent.
„Programul de depistare a Escherichia Coli in alimente l-am dispus atunci cand au fost acele probleme in tara si doar ca sa ferim populatia de eventuale incidente. Iata ca suntem aproape de finalul lui (31 decembrie — n. r.) si consider ca am raportat corect si transparent tot ceea ce am gasit si unitatile in care s-au gasit. Important este ca populatia sa inteleaga ca acest program-proiect a necesitat un efort care s-a dus in zona asigurarii sanatatii publice si pe care l-am facut cu personalul autoritatii in toata tara. Acesta ne-a dat o dimensiune in plus asupra ceea ce mai este de facut si acolo unde au fost constante nereguli produsele au fost retrase de pe piata si nu s-a mai inregistrat niciun un caz de imbolnavire publica la populatie”, a mai declarat seful ANSVSA.
„Impreuna cu cei de la IGP vom demara controale sustinute la orice produs care intra in tara, dar si pe drumurile publice si in marile aglomerari de vanzare din Capitala si in toate depozitele care sunt in jurul Capitalei. Controalele vor fi cu caracter permanent si cu precadere la oua si carne de pasare. Intr-o analiza de risc, dupa controalele pe care le-am facut cu oameni pregatiti si constatand o serie de abateri, am decis sa crestem frecventa acestor controale pe o piata care reprezinta 20% din Romania. Consider ca rezultatele controalelor sunt legate de starea de sanatate a populatiei si de lipsa toxinfectiilor alimentare”, a adaugat Radu Roatis.
In ceea ce priveste Planul National de Control demarat de ANSVSA in data de 16 mai pentru determinarea prevalentei Escherichia Coli verotoxigena in alimente, seful Autoritatii Veterinare a subliniat ca prin acest program a urmarit protectia populatiei de eventuale incidente, iar raportarile au fost realizate corect si transparent.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Programul de depistare a Escherichia Coli in alimente l-am dispus atunci cand au fost acele probleme in tara si doar ca sa ferim populatia de eventuale incidente. Iata ca suntem aproape de finalul lui (31 decembrie — n. r.) si consider ca am raportat corect si transparent tot ceea ce am gasit si unitatile in care s-au gasit. Important este ca populatia sa inteleaga ca acest program-proiect a necesitat un efort care s-a dus in zona asigurarii sanatatii publice si pe care l-am facut cu personalul autoritatii in toata tara. Acesta ne-a dat o dimensiune in plus asupra ceea ce mai este de facut si acolo unde au fost constante nereguli produsele au fost retrase de pe piata si nu s-a mai inregistrat niciun un caz de imbolnavire publica la populatie”, a mai declarat seful ANSVSA.
Autor:
Ardeleanu Marian
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News