Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Anunt ANAF: Daca ati avut venituri din agricultura este OBLIGATORIU sa depuneti declaratia de venit pana pe 27 mai

anunt-anaf-daca-ati-avut-venituri-din-agricultura-este-obligatoriu-sa-depuneti-declaratia-de-venit-pana-pe-27-mai

ANAF anunta ca persoanele fizice care desfasoara activitati agricole au obligatia de a depune pana la data de 25 mai formularul 221 -"Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit". Deoarece in acest an data de 25 mai este zi nelucratoare, termenul limita de depunere a declaratiei va fi in acest caz 27 mai 2013, conform Codului de Procedura Civila.


Potrivit prevederilor art. 74 alin (2) din Legea nr 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele fizice care in anul 2013 desfasoara o activitate agricola definita potrivit legii, impusa pe baza de norme de venit, au obligatia de a depune pana la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul in curs, formularul 221 – “Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse de normele de venit” .

Deoarece in acest an data de 25 mai este zi nelucratoare, termenul limita de depunere a declaratiei va fi in acest caz 27 mai 2013, conform Codului de Procedura Civila.

Au obligatia de a depune declaratia mentionata persoanele fizice care realizeaza in mod individual venituri din Romania din activitati agricole pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit, provenind din:

a) cultivarea produselor agricole vegetale;

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

b) exploatarea pepinierelor viticole, pomicole si alte asemenea;
c) cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala.

Declaratia nu se depune pentru:

- persoanele fizice/membrii asocierilor fara personalitate juridica ce detin cu orice titlu suprafete de teren destinate productiei agricole, pentru cele necultivate, pentru cele cultivate cu plante furajere graminee si leguminoase pentru productia de masa verde precum si pentru pasuni si fanete naturale, destinate furajarii animalelor detinute de contribuabilii respectivi, pentru care venitul se determina pe baza normelor de venit si a celor prevazute la art. 72 alin (2) din Codul Fiscal.

- contribuabilii arendatori, care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunuriloe supuse impozitarii prevederilor Cap. IV “Venituri din cedarea folosintei bunurilor” titlul III “Impozitul pe venit” din Codul Fiscal.

- contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole si isi desfasoare activitatea in mod individual, in limitele stabilite potrivit tabelului prevazut la art. 72 alin (2) din Codul Fiscal, inclusiv in cazul in care veniturile sunt obtinute din exploatarea bunurilo detinute in comun sau in devalmasie si sunt atribuite conform punctului 149 din Hotararea Guvernului nr 44/2004 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr 571/2003 privind Codul Fiscal. Suprafetele de teren/animalele respective sunt considerate din punct de vedere fiscal ca fiind incluse in patrimonial personal si genereaza venituri neimpozabile conform art. 42 lit. g) din Codul Fiscal.

- contribuabilii care indeplinesc conditiile prevazute la art. 71 alin (1) din Codul Fiscal si pentru care veniturile din activitati agricole sunt impuse pe baza de norma de venit, dupa data de 25 mai a anului fiscal in care s-a produa evenimentul pentru veniurile realizate dupa 25 mai si pana la sfarsitul anului fiscal respectiv.

Modelul, continutul si instructiunile de completare a formularului 221 – “Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit”, sunt probate prin Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 476/2013, publicat in Monitorul Oficial nr 249/29.04.2013.

Declaratia se depune la organul fiscal competent, la urmatoarele termene:

- pana la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul in curs, privind suprafata cultivate/cap de animal/familie de albine detinuta/detinut la data declararii. In cazul contribuabililor/asocierilor fara personalitate juridica care depun cu intarziere declaratia pentru anul in curs, dupa data de 25 mai, informatiile cuprinse in declaratie vizeaza suprafetele cultivate/capete de animale/familiile de albine detinute la data de 25 mai;

- ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia depuse anterior, acesta completeaza si depune o delaratie rectificativa situatie in care se va inscrie “X” in casuta prevazuta in acest scop.

In situatia in care intevin modificari privind structura suprafetelor destinate productiei agricole vegetale sau numarul de capete de animale/familii de albine, contribuabilii au obligatia de a depune declaratia rectificativa pana la data de 25 mai a anului de raportare. Informatiile inscrise in declaratie vor viza suprafeele cultivate/capete de animal/familii de albine detinute la data depunerii declaratiei rectificative.

Modificarea structurii suprafetelor destinate productiei agricole vegetale sau numarului de capete de animale/familii de albine, intervenite dupa data de 25 mai nu conduce la calcularea normelor de venit.

Organ fiscal competent

1. In situatia in care activitatea se desfasoara in mod individual, Declaratia se completeaza in 2 exemplare:
- originalul se depune la:
a) organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanle fizice care au domiciliul fiscal in Romania;

b) organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice;
- copia se pastreaza de catre contribuabil sau de imputernicitul/curatorul acestuia.

2. In situatia in care activitatea se desfasoara in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, Declaratia se completeaza in 2 exemplare:

- originalul se depune la organul fiscal la care asocierea este luata in evidenta fiscala;
- copia se pastreaza la domiciliul fiscal al asocierii, impreuna cu celelate documente privind activitatea acesteia.

Declaratia se completeaza de catre contribuabilii sau de catre imputernicitii acestora, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect, toate datele prevazute de formular, si se depune in format hartie la:
- registratura organului fiscal;
- oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.

Data depunerii declaratiei este data inregistrarii acesteia la organul fiscasl sau data depunerii la posta, dupa caz.


Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton